Pages

Followers

Monday, 1 August 2011

alahai badan...............

assalamualaikum.. hai hoi hoi.... salam ramadhan buat kamo2 semua... diharapkan ramadhan kali ini kita semua mendapat keberkatan dariNYA.... tentu ramai tertanya2 kan kenapa saya tak update blog kan? ~ ada ke yang tertanya2 tu ? hahhaa sebabnya kesihatan saya tak mengizinkan.... tak sihat sebelum balik kampung lagi sebenarnya...


28hb lepas saya balik kampung kejap... 29hb dah balik kl semula..... tapi tak sihat sejak 26hb lagi... tekak sangat2 perit dan sakit.... 28hb tu time balik kampung, suara terus jadi rock... serak2 basah dan ada kala tak kuar suara langsung.... petang 29hb tu dah sampai kl dah... malamnya pula, badan panas giler serta menggigil kesejukan... jam 2.30pagi 30hb tu housemate bawa pergi klinik jumpa doktor... macam2 ubat doktor bagi dengan bayaran rm98 ye.... diulangi rm98 ye.... ~ padahal check kepanasan badan dengan dia check tekak je... tak buat apa2 pun... huh!!!


6 hingga 7 biji pil sekali telan,~ segala ubat yang klinik bagi nampaknya tak membuahkan hasil.... so, terai pergi klinik lain pulak. kononnya nak check darah... tapi kat klinik tu tak dapat buat. so, dia bagi surat untuk rujuk kat HUKM. jam 10malam saya tiba kat HUKM, dah buat pendaftaran, ambil darah semua, selepas menunggu lebih 3jam, baru saya dipanggil berjumpa doktor ye.. diulangi sekali lagi lebih 3jam ye..... setelah mendapat rawatan, segala2nya selesai jam3.30pagi.... mengantuk...... alhamdulillah sekarang keadaan bertambah baik.... moga2 saya dapat jalani ibadah puasa dengan sempurna. amin...


ni pas amek darah...

pose istimewa buat peminat2.. wakakakka

sakit2 sempat berposing2 tu.... gigih kan?

hey kamo : perasan tak tangan saya kn cucuk 2 tempat untuk amik darah? memula abg pegawai perubatan tu cucuk kat tapak tangan tu. puas dia ramas2 tangan saya, darah tamo kuar2.. kuar sikit je... pastu dia cucuk kat lengan tu pula... baru dapat banyak.. hahahahah....

hyz bisik pada kamo : sakit ada penawarnya

41 comments:

BiLa JeJaRi MeNaiP said...

cepat smbuh ye n slamat berpuasa...;)

kak lang said...

ciannye la hyz...cpt smbuh ye

Mohammed Faizal said...

selamat berpuasa...ramai sakit 1 Ramadhan,aku puun kene gastrik malam tadi...tapi dah ok boleh teruskan puasa hari ni

Cik Bell said...

semoga sihat kembali yer...
Dugaan masa puasa..
huhu..

lala shaheila said...

haha..gigh nak posing2 bagai..haha

btw, bek genapkan ubat tu RM100 je ^^

semoga ceoat sihat dan boleh puasa penuh :)

Anum said...

selamat berpuasa

ASYRAF B) said...

i hate to go to hospital !
all the best for you ! and selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak :)

eddy syrol said...

semoga kembali sihat walafiat ye hencek...

sini http://eddysyrol.blogspot.com

hyz said...

nasuha : tQ
kak lang : tQ..
faizal : gudboy...
cik bell : tQ
lala : tau x pe.. hehhe TQ
anum : slamat bpuasa gak..
asyraf b) : tQ... pada kamo jugak ya..

hyz said...

eddy cirol : makasih incik.... =)

cik aisha said...

cian kamu kena cocok2 amek darah...erk xsuke..
smoga cepat smbuh dan dapat menjalani ibdah puasa dgn sempurna ye..:)

Aisyah Aina said...

wah...best la kena amik darah...hahaha

semoga cepat sembuh la ye :)

::FAIZ FARISH:: said...

take care...

Selamat Berpuasa
Semoga Ramadhan Kali ini Lebih Bermakna

Wanda Zieda said...

x sihat ke..ptot la dh x dtg terjah ke blog..slmt berpuasa ye..& cepat sembuh!

ZWAN SABRI said...

RM98? mahalnyeee..
Btw, kesian kat hang.. tp tabik springla kat hang sbb mampu tersenyum walaupun sakit.. ;)

MySuaraBlog: Harapan Ramadhan

mia shafie said...

hihihihi cian x sht...hyz moge cpt semboh k..dan selamat brpuase.. :)

iKhRam said...

semoga cepat sembuh.
bila tgok pic tu risau pulak..sebab cam sakit kronik jer..

selamat berpuasa.

hyz said...

cik aisha : tq
aina : besh kan? hehe
faiz : tq
wanda : haaaaa gitu ler citernyer... hehhe tq
zwan : mahalkan? hahha tq
mia : tq mia
iKhRam : tq ikhram

jehanfrhin said...

syafakallah.. semoga cepat sembuh & dpt jalani ibadah puasa dengan sempurna =)

amni azmira said...

lar..sakit ke..
ciannnya..
get well soon..
selamat berpuasa ye (^^,)

Judiene said...

Alahai, kesiannya.
Semoga cepat sembuh dan dapat lah sama sama puasa tahun ni.

:)

hyz said...

jehanfrhin : tq
amni : heheh camtulah kiranya.. slamat pose gak kat kamo...
judiene : tq

terataiflowerz said...

xsuke g clinic xsuka mkn ubat...

i am S!L4H.. said...

senyuman ketika ini berharge...

Princess Nusy said...

ksiannyer..nusy pun tgh sakit tekak nyh..huhu..moge cepat sembuh hyz..kne mnum air masak bnyk2..slamat berpuasa.. =)

Faraa Eiman's said...

alolo , sian tat ea , meh2 aku jage ko , haha
take care ya ! makan ubat !
anyway , slamt bpuasa ! ;D

Pencacai Alim said...

sakit tu penghapus disa..takpe2..sabar2..mkn obat tido tenang2..

slmat berpuasa

hyz said...

teratai : sy x suke g klinik gak.. bcoz doc check ala kadar je..
silah : =)
nusy : slamat pose gak...
faraa eiman's : hahha tq.. slamat pose gak
alim : yup... tgh sabo ney... hehhe slamat pose gak k..

Hafeesz Amran said...

kesian nyer pakcik :| huhu

laskar pelangi said...

semoga cepat sihat ye;)

Adam Haiqal said...

itu tgn ke tulang tu?haahha..sekali dia sedut darah,ape je yg tggl??;P

Puan Kutu said...

adoi parah jugak sakit awk nie.cpt sembuh yer..:)

hyz said...

dak kecik : sian kan? hahha
laskar pelangi : tq
haiQal : siot jek....
pn kutu : tq pn kutu

Mi-Young said...

itu sebab kurang minum air! kene rajin2 minum air yer. ;)

amir aizat said...

semoga cepat sembuh!

Fezul Fadhley said...

get well soon abg bujat! yala selalu anok kamek.. wekk!

Wani said...

alololo...cian nye...semoga cpt sembuh ye....dan dpt menjalani ibadah puasa....

hyz said...

mi-young : perut sy penuh air time berbuka.. hehhe
aizat : tq
fadh : hahhaha weekkk
wani : tq wani.. sama2 kita ya

hanaahmad said...

sakit itu penghapus dosa2 kecil. get well soon yo.

hunnyAPIS said...

get well soon!!

PELAJAR PROGRAM MOTIVASI SEKOLAH MENERIMA LAYANAN SEPERTI BANDUAN

InaAchik said...

aduh... ksian tgk kamo begini!
perasan x: kalo nk cpt, gi swasta tp bayar giler bpak mencekik!
gi gomec: lambat nak mamp!
hmmmm... wut to du???