Pages

Followers

Monday, 22 August 2011

... jom melukis bersama saya ...

assalamualaikum.. hai hoi hoi... alhamdulillah, ini hari ke 22 kita berpuasa. tinggal 7 hari sahaja lagi kita meninggalkan bulan ramadhan ni kan? sedih ada jugak, sebab ramadhan ni banyak kelebihan kan? ~ sob sob sob.... walaupun aidilfitri bakal menjelma, semoga amalan kita diteruskan seperti mana kita lakukan pada bulan ramadhan ini oke?


saya ni baru balik dari mengajar. esok mengajar kat area taman seputih pulak. lusa kat sri gombak pulak. alhamdulillah rezeki ramadhan... selalunya dapat sekolah jauh2. time ramadhan ni, alhamdulillah dapat sekolah dekat2 dengan rumah. okelah, saya ni selalu mengajar budak2 melukis kan? haaaa hari ini nak mengajar kamo2 semua pulak cara melukis... hehehhe jom lukis2...



haaaa nampak anak panah tu kan? ikut step by step oke....



hey kamo : amacam? tak lah susah mana kan? senang saja meh.... nanti saya upload lagi lain2 lukisan oke. selamat mencuba....

hyz bisik pada kamo : lukisan itu luahan jiwa




32 comments:

katasifat said...

Tipu senang...tak jadik pun aku buat. har3

Anum said...

hahhahaha

Adylia Qarissa said...

tangan dkna keras macam batu..:D

mia shafie said...

wahhhh cntik nye...nti mia try bt mia post kt blog ye..

Gadis Berkaca Mata said...

eyh2.. ade angry bird. santek!:)

::FAIZ FARISH:: said...

nice la.. aku tak reti buat

makdara TERdiva said...

kalau dah tangan seni, buat apapun jadi dik..sob..sob..

hyz said...

katasifat : jiwa yu x bersih... sebab tu x jadik.. haha
anum : gelak plak dia.. hehhe
adylia : hehhe lembut2kan cket tangan tuh...
mia : oke.. dah jadi bgtau k
gadis : heheh suke angry bird ek?
farish : senang je.. kompom kamo buleh
MDT : wahh lama x nampak? seni buleh dipupuk kak....

Mohammed Faizal said...

burung-burung comel-comel la....suke-suke sangat

AreNieZa said...

cntik nyer... bgos2.. hyz nih mmg kreatif kn... =) sonoknyer jd owg kreatif nih..

yusuf Laili said...

Salam kenal;
aku mana reti lukis2 ni..sekolah dulu lain yg ciku suruh lain pulak yg aku lukis

hyz said...

faizal : incik burung mmg suka burung kan? hehehe
arenieza : heheh tq^^
yusuf : hahahah camner leh jg cenggitu

Cik Domo said...

pandainya hyz lukis..

<-- tangan cm kayu..cane nak lukis =.=

huhu~

i am S!L4H.. said...

lawa lah.
perghh seni la tangan die.

Edy Fee said...

seni giler lukisan ko...siap agry bird agy..sempoi!

hyz said...

cik domo : haiyooo buleh punya.. x susahlah...
silah : heheh tq^^ ce terai...
fee : hahahha sempoi ke? tq..

Fezul Fadhley said...

sy sgt jeles.. blajar je seni, tp xreti2 nk mlukis btol2..

Belalang Hijau said...

wah betul2 seni nih...
plg tertarik drawing angry bird tu..

^_^

amni azmira said...

inilah hasil tangan org seni..hehe

LUTFI SYAFIQ said...

terernyer! aku minat gak melukis. tapi hasilnya xseperti yg diharapkan. huhu. ajar aku cikgu!

hyz said...

fadh : kamo tu blajar maen2 mana nak pandai2.. hahhaa
blalang ijau : suke angry bird ek?
amni : lebih kurang la...
syafiQ : hahahha tu dah ngajo ler tuh.. ikut je step by step ye murid2... hahah

Princess Nusy said...

pndainye hyz..dh lame xmlukis..minat gak lukis2 nyh.. =)

EmpayarUtama said...

aku cuba buat burung tu x jd pon... jd burung len pulak :)

Nurdalila said...

wah-2 . cantik :D

i am S!L4H.. said...

ce terai??
agagagaga

hyz said...

nusy : wahh kamo pong mesti terer melukis kan?
empayarUtama : erkkk jd burung pe plak?
nurdalila : tq ^^
silah : ha'ah ce terai...

qamarguyz said...

Salam ziarah..
wahH..ini kelebihan br0 rupanyer..huhu..

Nyway sy nak minta jasa baik & sokongan rakan-rakan blogger sikit boleh? Lawati link di bawah & vote di bahagian poll & comment (cari responses ke-36) untuk laman qamarguyz.blogspot.com - Aksara Cinta Ilahi.. ‘Tinta hamba..menuju Yang Esa’..Thanz br0 =)

http://komuniti.2dayblogger.com/undian-tagline-blog-terbaik-2011/

ika said...

kenapa bila rapunzel try je semua jd huduh? kenapa? kenapa? kenapa? =.=" okeep...tgnku kurang berkesenian~ huh~

jehanfrhin said...

ish.. tangan cek xdak seni.. x reti nak lukis~ =P

i am S!L4H.. said...

ala kena terai depan mate cikgu lah baru senang. haha

Nurdalila said...

welcome hyz^^

Mohd Azrul Aziim said...

gempak giler kot ko ni.. tahniah2.