Pages

Followers

Saturday, 6 August 2011

... tOp 5 #4 - kartun pilihan ...

assalamualaikum... hai hoi hoi... selamat berpuasa untuk hari ke 6. esok genap seminggu kita berpuasa.. rasa sekejap je kan? alhamdulillah.... ok, hari ini saya nak sambung entri top 5. ingat tak entri top 5 #3 lepas? klik sini.. ramai bertanya kenapa lisa surihani tak masuk carta top 5 saya? ~ haiyoooo senang cakap, kalau tak masuk top 5 tuh, maknanya bukan pilihan hati saya lah... hahhaha oke? jelas?


ok, hari ini saya nak senaraikan top 5 rancangan kartun kegemaran saya dari dulu hingga kini.... kamo2 minat kartun? jom skodeng2 kartun mana yang menjadi pilihan saya key.... 


.: tOp 5 kartun pilihan :.

1. shin chan : ahaaaa karakter yang lucu serta kepetahan shin chan membuatkan saya terus meminati rancangan ini. gaya tubuh bahasa, tarian yang pelik2 membuatkan shin chan lain daripada kartun lain. memang tak jemu2 ulang tayang rancangan ini.. comel kan dia?
karakter yang tak disukai : himawari ~ kecik2 dah berlagak diva.. rasa nak penampo je...

2. doraemon : yeahhh tangga ke 2 milik doraemon serta rakan2nya... seekor robot kucing dari abad 21 yang memiliki banyak senjata ajaib membuatkan rancangan ini sangat best. alangkah bagus kalau saya dapat bela doraemon seekor... kan?
karakter tak disukai : nobita. banyak buat hal...... geram je lah.... pemalas pulak tu...

3. detective conan : sebuah rancangan kartun yang sangat bijak bagi saya. tak banyak rancangan sebegini yang membuatkan kita terfikir macam mana sebuah kes diselesaikan... memang menghiburkan.... terbaiklah...
karakter tak disukai : kogoro mauri.... bajek pandai.. padahal, hampeh....

4. upin ipin : kecomelan upin ipin menarik perhatian saya untuk menontonnya... banyak unsur2 kebaikan ada dalam rancangan ini... sesuai untuk kanak2 kan? kalau di promosi betul2, tak mustahil, upin ipin boleh jadi lagenda seperti doraemon dan shin chan... malaysia boleh kan?
karakter tak disukai : kak ros... nak marah je kije dia... huh!!!

5. dragon ball : aha.... ini adalah rancangan paling lama saya tonton... sejak dari sekolah rendah lagi... memang menghiburkan dengan telatah goku time kecik2... kehandalan dia serta rakan2 sangat best... tapi saya minat time goku kecik je... time dia besar tak berapa besh dah.... sebab tu jatuh ke tangga ke 5.
watak tak disukai : orang hijau tu... errr lupa nama...


hyz bisik pada kamo : tak salah orang dewasa ensem tengok kartun kan? =)

23 comments:

ZWAN SABRI said...

semua cartoon ni pown pilihan aku jugak.. cuma conan jer aku x brapa nk minat sangat.. HUHU


MySuaraBlog: Jadikan TELUR Sebagai Pilihan

aiman fanboy k-pop said...

hah??layan kartun.....haaahaahaaha...gempak...terbaeeekkk dr ladang...aiman minat doraemon.....tapi,pokemon n pikachu tuh ada unsur2 yahudi tau....nak sesatkan org islam ngan kartun tuh..aiman pon tak ingat maksud pikachu ngan pokemon tuh...!!tapi,memang "ggggrrrr" jugaklah maksud dia tuh.....anime???cvamanew?

Yana Farinha said...

hye. nice blog.. hehehe... da folo awk. jom singgah blog kita. hehehe.
www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

Cik Diana said...

yea! mmg kite suka tgk kartun2 tuh semua.. serOnOk.. skunk pOn kalO free n buke tv ade citer2 mcm tuh.. mmg layan.. ;)

hawiz said...

yeahh..conan terbaik..

Fezul Fadhley said...

mana yang ke6? (SAILORMOON)

** samala minat kita!!! gip me paip!

Edy Fee said...

aik dragon ball no 5..hehe
hurmm suke jugak..tambah agy satu yg baru boboiboy.hahahha nice header

Princess Nusy said...

ske3 shin chan..hehe..yg no 3 tu xske..huhu.. >.<

Hafeesz Amran said...

pakcik tgk lagi kartun2 nie ek...huhuhu

iLa DhiLa said...
This comment has been removed by the author.
iLa DhiLa said...

yeah...sume cartoon tu sy suka...cuma nak tukar top...connon is no 1.....yang len x kisah no bpe pon.....hahahha

Michada said...

yey...shin chan no 1! sy tmbh atashinchi...hik hik..

Missy Diya said...

sinc chan mah feveret ♥‿♥

cikcomot said...

sume penah tgk.. tapi paling suke doremon !


sebab kalau la kite ade doremon.. mesti senang hidup.. keluar barang dari perut je.. hihi

:D

jehanfrhin said...

yeahh!! besh kartun2 nie.. tp dragon ball kurg minat.. zman kecik2 je obsess..hehe.. skrg most prefer anime ;)

PriMadonNa YueZueL said...

paling suka upin ipin....cumel sangat suara die..ehehhhh

silalah melawat sini

wahai anak pak cik Sudin...sanggupkah engkau menunggu aku?

Am said...

suka semua, kurang skit bab upin ipin.. hihi

miss lyzeer said...

kalu miss
1. Detektif Conan
2. Naruto
3. Doremon
4. shin chan
5. Slam Dunk

wahh..byknya boleh senarai..upin ipin lagi..x boleh miss..hehe

Puan Kutu said...

haha suka shin chan jugak,smp 1st time deting en suami belikan patung shin chan.hakhak..to kenapa hagemaru takde dlm senarai?sgt kelakar ok!huhu..

alif ismail said...

sekejap je kan masa berlalu... tup3 dah 6 hari puasa...

syukur...

Mohammed Faizal said...

dah besar ni cartoon dengan diri tak dapat dipisahkan...

eddy syrol said...

sgt suka ye cartoon yg anda post ni..kecuali detective conan... jrg tengok..

Qoya17 said...

Dalam dragon ball pada watak orang hijau yang tak disukai tu Kakorot kot nama dia. Entah betul ke tidak ejaan tu -,-
Yang penting, kita sama-sama ada minat yang sama. hee :D