Pages

Followers

Tuesday, 6 September 2011

... dari suka2 menjadi bisness ...

assalamualaikum... hai hoi hoi... dah petang2 gini baru nak post entri.. huhu sowie ye kamo2 semua, sebab sibuk buat kek. mesti kamo2 sedikit pelik, ye lah dah seminggu raya masih buat kek? ahaaaa ni nak cite. baca tak tajuk entri ni? ye sekarang saya bisness jual kek pulak ye kamo2 semua. semuanya terjadi secara kebetulan.....


ingat lagi tak entri dapur bujang yang lalu? pasal kek yang saya buat? klik sini untuk tau kek apa.. heheehe time puasa ri tu, saya bersama incik osmet suke2 saja buat kek tu. untuk sumbat perut masing2 niatnyer. yelah ada oven tapi tak guna. so, bila kek pertama tu menjadi dengan jayanya, incik osmet bagilah jamu rakan2 office beliau keenakan kek tersebut. tanpa disangka2 tempahan berduyun2 datang. discuss dengan incik osmet, betul ke nak meniaga? ~ ye lah padahal buat suka2 je... tak ada niat pun nak jual... bincang punya bincang, jual jugak... ~ rezeki ramadhan, tak kan nak tolak kan?


kami dapat 16 tempahan kek. berperang kat dapur 2 hari sebelum raya. hambek ko.... penat tak hengat....tapi enjoy... ye lah, orang lain beli hasil masakan kita kan? sape tak hepi? dari tangan kayu, dapat jual pulak? bertambah hepi bila kesemua customer sangat berpuas hati dengan kualiti dan rasa, alhamdulillah....... hari ini buat 2 biji kek. 1 kek nak bagi akak, 1 biji lagi buat tester, sebab ada rakan osmet yang nak rasa. penat tapi enjoy...... 




hey kamo : amacam? ada gaya tak orang bujang ensem buat kek? ekekekekee.... tapi tengoklah pic tersebut, bersepah2 meja. hahaha

hyz bisik pada kamo : tiada yang mustahil dalam dunia ini... 

25 comments:

diana said...

kagum!!!:)

Shahirah Zainol said...

hebat!

Shahirah Zainol said...
This comment has been removed by the author.
Kongsi Apa2 Aje said...

salam perkenalan...
sudah 4low kamu...4low kongsi plak yer

entry yang menarik tuk di baca. sdap btol 64 kek tu...pape pun semoga berjaya jadik usahawan yer (^_^)

ingin berkongsi entry...paste link entry anda di sini
http://kongsi-apa2-aje.blogspot.com/p/berkongsi-disini.html

mekasih

hyz said...

kak diana : heheh tq ^^
shahirah : tq =)
kongsi apa2 aje : heheheh tq2 ^^

hawa said...

selamat maju jaya..hahah.. sedapnya...nanak2..:)

emy zulaiha said...

wah hebat! emy xreti pon nak buat kek! hahaha =)

hyz said...

hawa : tq....
emy : hehhe biase2 je.. tq

asri (asrirayrock) said...

wahhh.....mesti sedapkan ...heheheh

hyz said...

asri : mestilah sodap.. hek3

noornazuha said...

salam lebaran and salam kenal buat teman blogger yang baru.....wahhh..buat kek ke?x promote kat blog secara besar2an ke?heheh

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah hebatnye . chokipom ta reti buat kek nie . hee

:)

budakijaupendek said...

lelaki wat kek ?
kagum. hehe
wt bisnes ke?

jehanfrhin said...

wahhh.. rezeki... terer ni.. nak kena berguru ni.. heheh.. btw sy tgh tunggu kek masak nie.. tak tau la pe rupanya.. hehe.. ^^

n-ya said...

lepas ni bole la buat kek lapis plak...amacam?...hehe..

ika said...

giler dasyat la hyz! rapunzel pun xreti nak buat...KAGUM! =D nnt hantar sebijik ke blog rapunzel...hehe...

Edy Fee said...

penat takpe..
bile dpt duit terubat sikit letih tu

Princess Nusy said...

waaah..gud job hyz! hehe..td baru wat kek pelangi..nk bwk penang..hehe..posla tester..bleh rase..hihihi~bankrap hyz kalau sume nk mitak rase..slamat hari raye..maaf zahir batin..=))

Fezul Fadhley said...

nt sy tolong ea? hehex

chemay said...

hebattt :)

::FAIZ FARISH:: said...

wah blh tahan

iyan shazlind said...

waaah ini sudah betul2 hebat...kena share resipi ni hyz :)

iyan shazlind said...

waaah ini sudah betul2 hebat...kena share resipi ni hyz :)

iyan shazlind said...

waaah ini sudah betul2 hebat...kena share resipi ni hyz :)

sha my heart said...

tak reti nak buat kek cheese ni.. biasa buat kek yg dah siap bahan2 tu.

bestnya ada org tempah =)