Pages

Followers

Wednesday, 14 September 2011

guna pic sendiri boleh tak?

assalamualaikum... hai hoi hoi... seterit to the point, semalam ada seorang blogger bertanya pada saya "hyz, anda ada menguruskan blog yang lain? coz ada satu blog ni publish yg u r one yang menguruskan blog mereka.. erkk..kompius"... sentap seketika saya... setahu saya saya ada 1 blog je... ni je lah yang ada pun... hati mula tak sedap. saya pun bagi tau kat blogger tersebut yang saya cuma ada 1 blog ni je. then dia kata "eh, betul, pemilik blog tersebut telah buat satu entry tentang orang2 di sebalik blog tersebut, and ur name also ur pic salah satu dari mereka... n blog tu agak.. errr... no comment... just nak tau je.. its ok ;) "


hati mula panas. sape pulak pedajal saya kali ini. sebab sebelum2 ni ada je orang curi pic saya buat profile pic mereka kat facebook. ada jumpa 3 4 orang kat facebook. tu pun rakan2 facebook yang maklumkan. lepas rakan blogger bagi info sebegitu, rakan2 kat facebook pula bersuara.

tetiba ucap tahniah. terkojot den!!!

 antara rakan2 yang prihatin...


kenapa ek, diaorang ni tanak guna pic sendiri? kurang berkeyakinan atau saja nak dengki pada orang lain? dulu penah marah orang2 yang guna pic saya sebagai profile pic mereka, pastu saya pulak kena marah balik? aikkk... tak paham betul... ~ dasar orang tak sedar diri!!! ni pulak lagi teruk!! kalau blog itu blog yang baik, tak adalah nak berapa marah. tapi ni blog yang memang @#$%&*@## ~ yang faham, diam2 sudah... yang tak faham teruskan buat2 blur... hahaha... nak tengok blog tersebut? okeh2....





hey kamo : pada rakan blogger tersebut trimas saya ucapkan key.. kalo tak, memang saya tak tahu... ~ ingat nak tayang je blogger tu sape, tapi takut dia suruh delate haruuuuu.. hehehhe pada rakan2 facebook yang prihatin. thanks jugak k.... pada yang pernah masuk blog tersebut, sila jangan percaya bahawa itu saya. nama saya bukan mohd akram ishak. sekian


hyz bisik pada kamo : berbuat baik berpada2 berbuat jahat jangan sekali2...

27 comments:

AreNieZa said...

thaniah kepada blogger yang prihatin.. =)

katasifat said...

eww.....yu bukan ensem pun. napekah dia na curik...

haih~

Anum said...

ermmmmmmm ada gak manusia cm tue

DRceria said...

ramai sgt faker zaman skg ni... DRC pun pnh jd mgsa jgak....hurmm... klo bleh DRC nk kmpul mangsa2 faker ni utk serang faker tu...geereememm!!!

yusuflaili said...

Salam;
ramai juga dah dipermainkan seperti kes ni...aku hairanlah kenapa guna pic org lain..bahaya tu ..

Amy Eleina said...

kan amy dh g tau..jgan jdi retiss sgt..hehehe.. :)kan dh susah..

0nenanina Vanilla said...

tu la famous..ade pminat.. :-)

iyan shazlind said...

blog tu..blog sopan ke tak sopan? kalau blog sopan takpe la...kalau tak sopan bahyer je

sab_lavalavidaloca said...

dia saja kot nak tarik orang tgk blog dia...tu la awak nih pemes sgt

♥Aien Najwa♥ said...

org kalo dh macho susa..(^_^)..ade jer nk pedajal kite kn..mcm2..

Cik Mimie said...

pakai jelah pic sendri. ape yang payah nye. takkan malu dgn wajah sendri kot..

puteri kasih said...

bahaya kalau ada yang guna pic cam ni

Cik Domo said...

byk da kes cmni..=.=

ziana said...

ishhh ada yer manusia gitu yg sanggup curi identiti..tak bertanggungjawab and tak dak pendierrian tull (terover sket marah on behalf)

budakijaupendek said...

tulah..
tlalu ensem sgt. kihkih!

n-ya said...

dia minat kt awak kot

::FAIZ FARISH:: said...

akupun hairan, apela salah pakai pic sendiri

Miss A said...

sian kt awk.muka kalau dah handsome,cute ke whatsoever ke mmg rmai org akan try steal2.hehe mcm kak yuyu lah.hehe

zuera said...

sabar ye hyz....pe2 pun..org2 yg mcm 2,,nanti akan terkene blk.....harap bersbr n tabah....

iejjah said...

pemes memes sgt...2 yg rmai pminat nk abadikn pic hyz...hehe :P

diana said...

tu la..
sapa suruh kacak2...

Ungu Violet said...

e'eh sukati je nk guna pic org...huhu

eddy syrol said...

akhirnya... bahaya lah zaman ni..org suka2 buat fitnah camni..jom saman! eh salah..jom simbah asid! huhuhuhu

ayu jamal said...

hmm minat sgt kat hyz kot

cik nur said...

hurm manusia mcm2 perangai sabar jer la

jehanfrhin said...

adehhh!! camni pon ada eh... macam2... saboo je la~

Adam Haiqal said...

ada org sabotaj kau ni budak~