Pages

Followers

Friday, 16 September 2011

hitam atau putih? - mana kamo2 pilih....

kamo2 semua perasan tak
yang masyarakat kita terlalu taksub dengan produk2 kecantikan?
antaranya produk pencerahan kulit...
banyak produk2 pencerahan yang ada dipasarankan?
sebabnya permintaan daripada pengguna2 ~ hey kamolah tu...

kenapaa ek? orang2 kita gemar nak jadi putih? cerah?
kalau tak cerah, tak putih, tak cantik ke? 
disebabkan keinginan untuk mengubah diri, 
ramai yang sanggup berbelanja lebih untuk produk2 ini kan?
tersalah pilih produk, derita yang dapat....

pernah terjadi pengguna derita kerana kesan dari produk yang tak berdaftar...
ye lah... mahukan kesan yang cepat, dan harga yang murah kan???
terima saja padah...
macam tu lah bila hati lebih besar dari akal.....

bukan tak boleh nak cantik..
bukan tak boleh nak cerah...
tapi pilihlah produk2 yang disahkan selamat oleh kementerian...
jangan main beli saja... belek2 lah sikit.....


haaaa tengok awek saya ni....
hitam2 pun dapat title miss universe 2011 beb ...
sapa kata orang hitam tu tak cantik? sapa kata?
kecantikan tu bukan hanya dari warna kulit....
kecantikan dalaman tu yang membawa aura kecantikan kamo...
pandai bawa diri, jaga pertuturan, hati ikhlas, bijak, pandai bergaya, tu semua persona dalam diri...
ada semua itu, kamo hitam2 pun tetap cantik mehhhhh....... setuju?




hyz bisik pada kamo : hitam2 si tampok manggis...

27 comments:

Amy Eleina said...

wow..comel awek hyz 2..tapi putih ttp menjdi plihan amy..heheheh.. :)

AreNieZa said...

nutral lagi best aw..

mirakim said...

kitorang wrga pompuan n jd putih pn disbbkn kaum kamu jgk..
klu x putih,kaum kamu x suke kami..

Michada said...

ye ke kaum lelaki boleh terima yg itam manis??? kami2 ni boleh je..

♥Aien Najwa♥ said...

sebab dier miss universe hitam la awak nk..cube xmiss universe..huhu..=)
jujur jela..kuikuikuikui..(",)..

p/s : kecantikan itu biyarlah sempurne dalaman dn luaran..xkire hitam or putih..agar sempurne..=)

aiman fanboy k-pop said...

rupa paras tak penting...yg pnting hati baik.....kan?kan?kan?

bila nak introduce kAT kita mak we baru abg hyz nih?nak merasa gak nasi minyak..haahaa...^^
comel awek dia....

DRceria said...

takkisah pun kalu putih/hitam... tu lumrah manusia yg nak lebih dan tidak puas dgn hidup... apapun syukuri apa yang tersedia....
warna luaran tak mencermin kn apa2 kalu hatinya kontra dgn luarannya...

'Ainun Qalbi said...

:).... bersyukur seadanya... putih krn make-up bkn cntik pn... natural beauty comel+cute+menawan....kecntikn lahir dr hati....

InaAchik said...

cantik itu subjective...
cantik itu pada mata yang memandang...

nick dot anis said...

hai hyz..anis pilih yang sedang2 saja..hahaha

Judiene said...

Sayang betul Deborah Henry tak masuk top 5.
Top 16 pun tak masuk.
Haiyoo!

mrs.asrafovic said...

betul2,,,,setuju r dude..
gelap ke cerah ke...yg penting brsyukur dgn ape yg ade...
n stiap org ade klebihan n tarikan masing2..:)

eva said...

awek awak tu dah masok miss universe sbb tu dia cantek.. haha

satu jer.. sbb dok kat msia ni kebykan suma kulit cerah..takut pulak kalau gelap.. sbb tu suma obses nak puteh.. hee

RinsyaRyc said...

haha... Ada baca satu artikel, paling putih dekat badan kita tapak kaki, paling hitam kepala... Tapi kita pijak yang putih pulak...

http://bulatmata.blogspot.com/2011/09/dia-dan-khinzirnya_16.html

hawiz said...

wow.......=)

syasyajohan said...

idk.but,boys sekarang tengok girls gelap sikit sebelah mata pun tak pandang.bajet macam diorang tu hot sangat je.haha.

sorry

Pendamba Mawar said...

yang penting hati..dan keikhlasan

lari topik tak?hehe

Mawar berduri said...

hehe nk cepat putih vs dgn nak cepat kuroz .. huhu dua2 mengundang risiko .. gerr~

Princess Nusy said...

hitam itu menawan..hehe ^^ mesti org yg kulit glap trsengih2 bace entry nyh..hehe..

Princess Nusy said...
This comment has been removed by the author.
Puan Kutu said...

klu perempuan lg lawa putih.sbb tu semua nak cerahkan kulit.tp klu lelaki lg kacak berkulit gelap,tp tidaklah legam.haha..lelaki klu putih tak macho ok..hikhik

Saddila said...

err , pilihan hati putih , dapat pakwe pun putih .

walaupun putih tak macho . hihi

kena la bersyukur , kankankan ? :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

kalo pilih dua2 tape tak hitam dan putih . cmpo jadik wane ape :)

nasyitahahmadzaini said...

a'ah kn..kdgg2 smpai muke putih tp leher n tgn gelap plak...jd la dri sendri...tp bile jd itam,,slalu kene ktuk je...hmmm~ape la mereka2 yg ske mngutuk ni~

Adylia Qarissa said...

tak nak pilih mana mana..huhuuu

cik mona said...

suka kale hitam! hitam itu sepsi.. aww!

0nenanina Vanilla said...

perempuan x cerewet pon pilih laki mane2 jenis warna kulit tapi laki yg memilih..huhu.kwn na laki ade cakap memangla x memilih tapi klu dapat pompuan kulit putih itu bonus. so camne?