Pages

Followers

Thursday, 22 September 2011

jom makan ice-cream

pernah dengar tak ice-cream boleh menyembuhkan demam? al-kisahnya, time saya demam, ada seorang rakan bagitau, kalau demam makan ice-cream yang mangkuk @ cawan. bukan ice-cream batang oke... sebab dia kata, dia pernah jumpa doktor time dia demam. then, doktor tu sendiri yang cadangkan makan ice-cream mangkuk @ cawan. time tu saya tak berapa percaya la... pastu saya update kat facebook bagitau saya demam, rakan2 facebook pun bagi cadangan yang sama, makan ice-cream mangkuk. hurm... terai la jugak... rasanya agak berhasil, sebab demam berkurangan. sejauh mana kebenaran ice-cream boleh kebahkan demam, saya pun tak tau... jom makan ice-cream.



key kamo : saya ni suka cekelat, tapi bila makan cekelat, saya sakit kepala.... so, terai strawberry... nyum3..

37 comments:

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

NAK TRY GAK LAH..HEHEH ..tpi skrg xdemam pon..:)

DRceria said...

wawaaaahhh...! makan sorg2... ble nak belanja DRC, the red legend..???

Anum said...

bestnya
banje la sis satu

Amy Eleina said...

hyz!..sama2..suke coklat..tpi x leh mkan ice cream coklat..t pening kpla nk mntah..hahaha..klu coklat btul boleh la..i mean cadburry..hua8.. :D

Adylia Qarissa said...

yea ke?? bukan makin teruk kalau makan ais krim??? maybe ikut antibody masing2 kot..bukan busybody yea ;)

InaAchik said...

demam ker batu ker... kalo kata NAK, NAK jugak!!! ;)

Andre n William said...

I do know there is ice cream that you can have fun with ;)

http://our-precious-momento.blogspot.com/2011/08/turkish-ice-cream-in-korea.html

yusuflaili said...

Salam;
kalau aku demam bercampur batuk,memang tak dapat makan ice-cream punya bertambah gatal krongkong.

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

Nak p beli ice cream juga la mcm ni....

ZWAN SABRI said...

tetiba rindu plak kat aiskrem Malaysia.. HUHU

MySuaraBlog: Tips Jadi Bapak

AreNieZa said...

nak jugak...!!!

AIDA AHMAD ♥ said...

nampak sedap lha ice cream tuh ;D

budakijaupendek said...

emm tp sy klo demam sllunye sakit tekak skli.
so rasanya aiskrim tak berkesan utk sy. hehe

::FAIZ FARISH:: said...

strawberi pun sedap gak kan? hehe

pudenz said...

blanje ar.. pe lg..huhu

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . sedapnye eskem . :)

cik nur said...

tuh la kadang2 nur cuba jgak oke la tapi kalo batuk jgn la cuba nnt makin batuk hehehe

.: iEyLa :. said...

huhu..nk sket..hihi

FaRaH_eEiN92 said...

bia betul...mcm x percaya je...xpernah dgr un...

puteri kasih said...

wah aiskrim strawberry..my favourite :)

Fara E's said...

sedapnye !

0nenanina Vanilla said...

memang btol pon.. lagi satu doctor akn cadangkan minum hundred plus..
semoga cepat sembuh ye

hanaahmad said...

masa aku batuk2 demam, ada kawan suggest makan aiskrim vanilla. dia ckp doktor yg suh. tp aku tak buat lagi. kawan2 ramai ckp mujarab. :)

Puan Kutu said...

ye ke pegi doc,doc kata jgn mkn aiskrem.tp aiman la demam.sy nie jarang sakit.hehe..sy suka vanila..:)

♥Aien Najwa♥ said...

wah sedap !!! strobelli ey !!! hehehe... suke2.. feveret sy....

Yan said...

vanilla ice cream for sore throat. memang mujarab.INSYALLAH

Anif Abdullah| AA said...

den pon demam ni... nak beli aiskim ah nnt :)

qamarguyz said...

salam ziarah..
wahH..ice cream!
ak memang antu ice cream, mengalahkan budak-budak..huhu..
cawan ke batang ke periuk ke semua tibai! ;0

eddy syrol said...

baiklah..ice cream itu kelihatan sedap ye... (~_~) skett!

Budak Chomot said...

Nak jugak!

kpah k-poh said...

sakit tekak..perit tekak..boleh juga dikurangkan dgn makan ice cream..ataupun digantikan dgn chocolate shake sejuk..

teha said...

xsuke stroberi !

laskar pelangi said...

nak jugak !!

hibary said...

haha..pernah jugak dengar macam tu. tp kalau saya demam ke tak demam ke, saya balun je ais krim kalau da teringin nk makan..huhu

ctk said...

nanti ct demam ct nk try..bru je thu neh..thank 4 sharing :D

nick dot anis said...

haha lau camtu i pon nak try la...i da demam on off almost 2 weeks:-(

nasyitahahmadzaini said...

haa,,,mmg pon....batok pon same...makan esekem....heeeeeee :)