Pages

Followers

Wednesday, 7 September 2011

saya rasa abnormal

assalamualaikum kamo2 semua.... da lebih seminggu beraya ni, hari ini baru saya nak cerita sikit pasal raya saya tahun ini... hehhee... lambat kan? yelah... tak ada cerita menarik yang nak dikongsi kat kamo2 semua. haaa nampak tajuk entri? jangan fikir bukan2 ~ tamo2...  buangkan fikiran negatif dari otak kamo2 semua yang mungkin boleh menyebabkan kamo2 terpaksa bermandi wajib.. ~ wakakakaka... 

abnormal? ye.. tahun ni saya rasa agak abnormal diri ini. sebabnya? ahaaaa sebabnya tahun ini saya tak rasa langsung kemeriahan raya. ~ den pon tatau ngape... kalau tahun2 sudah, setiap 1syawal, saya akan pakai baju melayu siap sampin songket oke, sampai ke petang.... pastu kalau beraya kerumah kawan2 pun,tak kira siang atau malam, baju melayu sampin songket tetap menjadi pilihan.. ~ ada gaya tak? ekekekke tapi tahun ni? ce tengok gambo ni dulu....



haaa dah puas cuci mata tengok gambo budak ensem atas ni? pic pertama tu, raya pertama, drive balik kampung dari KL. pakai baju t-shirt yang hari2 dah pakai. pic ke 2 pulak, raya ke 3. pakai singlet saje oke. betapa tak beshnyer saya rasa raya tahun ni. rasa cam abnormal pulak. ye lah, tengok orang lain pakai semat2, berbaju melayu sampai raya ke 3 ke 4, saya pulak, singlet, t-shirt ngan suar pendek je jadi pilihan.... aissshhhhhh....


hey kamo : kenapa ek jadi camtu? adakah sebab kita semakin tua, so kemeriahan semakin kurang. or sememangnya raya sekarang tak meriah cam dulu2?

hyz bisik pada kamo : selamat hari raya =)

28 comments:

AreNieZa said...

sme la.. x de rase meriahnyer raye...

MamaEma said...

kita semakin bermumur..dan memang raya dah tak semeriah yg dulu

katasifat said...

hai ensem...ha3

Adylia Qarissa said...

samalah dengan tolak tambah bahagi darab lah kita...

tapi yang tak leh blah, mickey kat belakang tu haaaaa...lagi meriah tau hahahahhaaaaaaa

hyz said...

areNieza : kan? x mcm dolo2 kan?
mamaema : kan? dolo2 besh je...
katasifat : ye jelita?
adylia : hahha mickey tu mmg buat meriah.. hahha

Shahirah Zainol said...

haha xpalahhhh janji bleh makan gak kuih raya kira hari raya la tu.

Amy Eleina said...

amy rase bukan sbb umur kot yg bt raye tu x meriah..bgi amy la..kemeriahan raya tu,mmg dh x sme mcm dulu..lgi sehari je nak raya pun..still x rase pape..hehehe..even i'm only 18 n msih muda & spatutnye sgt happy bile raya..hua4..*wah pnjgnye komen..SORY ENCIK HYZ amy menyemakkan ruangan komen anda..* BTW..SELAMAT HARI RAYA juga! ^_^

fazah said...

yup...setuju sgt2...usia semakin meningkat..kemeriahan dh x spt dlu...semakin hambar kot...kunjung-mengunjung pon dh kurang...

Anum said...

raya tetap meriah dihatiku

hawa said...

hahah... cian kamu... sma la kita.. rya skrg dh mcm x meriah dh.. huhu... bju rya pun pkai yg thn2 lpz...saborrr ja la...:)

ZWAN SABRI said...

haha.. kesiannye.. meh beraya ngan aku.. mesti meriah.. HEHE


MySuaraBlog: Syiling 50 Sen Tahun 2006

hyz said...

shahirah : kueh raya tetap makan.. ni pun tgh mkn...
amy : hahha x pe. slamat hari raya gak =)
fazah : kan?
anum : meriah ke? bagus2....
hawa : sabor je lah wehhhh
zwan : hahhaha ada jaminan ke?

::FAIZ FARISH:: said...

aah, raya pertama aku pun cam tak meriah

acan ketot said...

sebb x dew bju baru ek??
hahaha..

raye ney sonok sket...
sebb beli bju pes time.. gune duet sndri..
lallalla...
slmt ari rye...

hyz said...

farish : kan? hek3
acan : baju raya ada.. tp x pakai...

diana said...

kita sendiri yang buat raya tu tak meriah...
bukan nya raya tu yang tak meriah..

RinsyaRyc said...

hehe... bolehlah tahan tak meriahnya.. sesen angpaupun tak dpt

http://bulatmata.blogspot.com/
BulatMata

sLpmEpLz™ said...

muka suci murni lepas pose sbulan muahaha

Fezul Fadhley said...

tu semua sbb kmu bz ngan keje... wat kek la hape la.. huh!

chemay said...

urmm.
kenapa tak pakai je baju raya semart2?
if apaki maybe boleh rasa sikit kemeriahan raya tu
:)

LyNn AnaLya said...

sebab tak dapat duit raya kot..
dah besaulah kata..heheh ;)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki pom rase macam ta meriah jugak

sebab choki ta dapat det raya . heee

:)

hafrawiey ozakawa said...

huhuhu..sabar jerk..mungkn ade hikmat.hehhhe

http://hafrawiegeek.blogspot.com/

Puan Kutu said...

raya pertama dan kedua bebaju raya.lepas tu berkain batik.haha..

Sarah Mohd Saleh said...

dah penat bererang mase bn rmadan,raikanlahhh kemenangan kitee.itu pon kalau pose penuh ye dakkk.

cik nur said...

maybe jgak ssb kita dah besar tapi kalo nur pagi raya tuh mmg wajib la pakai bj raya kan :)

iyan shazlind said...

raya time kecik excited sebab boleh dpt duit raya banyak...raya time dah besar kita plak kena bg duit raya...

Hareez Haiqal ™ said...

Singlet & short? Coolll..