Pages

Followers

Monday, 17 October 2011

dosa dalam bercinta

dari mata turun ke hati
bila dah ada dalam hati, timbul suka
start dah suka, rasa nak berkenalan
dalam perkenalan tu, ada la gurau2 time sembang2
bila dah gurau, timbul rindu dan sayang.
eh! takkan nak kenal kat alam maya je kan?
mula la ajak keluar
bila dah keluar sekali, akan lagi lagi dan lagi

....................................................................................................................................

nampak tak perkembangan perkenalan tu? saya percaya, ramai antara kamo yang buat macam ni kan? ~ dah! jangan nak blushing2 tampo nak? susah nak percaya pasangan kita betul2 setia pada kita or tak kan? sebabnya, benda ini memang berlaku dalam kehidupan harian kita. dah lama perhati perkara sebegini. lebih2 lagi dengan wujudnya laman sosial kan? ~ dah nama pun laman sosial, haruslah kena sosial... err macam tu ke?

boleh tak saya anggap orang2 sebegini sebagai seorang yang tidak bersyukur? ye lah, kekasih depan mata, tapi masih gatal mencari orang lain dibelakang? manusia tak pernah puas dengan apa yang dia dah ada kan? dan pastinya sikap itu dipimpim oleh nafsu. ye nafsu!!

saya pun tak paham, apa yang mereka2 ini mahukan dalam cinta mereka. kalau rasa kekasih kamo sekarang tak sesuai, kenapa bercinta? kan lebih baik cari betul2 sampai kamo dapat orang yang kamo inginkan, baru bercinta. so, takde lah ada insan yang terluka. ye tak? atau memang sikap kamo begitu? tak pernah puas dengan apa yang kamo miliki. tamak!! mahukan semuanya. kamo tewas dengan nafsu!

seronok? yup, memang kamo hanya mencari keseronokan. bila tak dapat, kamo cari yang lain dan lain. sebab itulah sikap kamo. sesungguhnya, kamo telah melakukan dosa dalam perhubungan kamo.dosa dalam bercinta ialah kecurangan!!!







23 comments:

m!3yr4h_LolLy said...

suke entry nie.

orang yang tak penah bersyukur dengan ape yg mereka ade adelah golongan yang tamak dan jahil. keh keh.

♥Aien Najwa♥ said...

Kesimpulan nyer..berkawanlah beribu-ribu sehingge menjadikan kekasih itu hanye 1..bende biase lah niy..xcukup dengan seorang..baik laki or baik pempuan..hati-hati..pandai-pandailah main tarik tali..curang itu pemusnah perhubungan..tak baik!!~~Hehe..

sis92 said...

sobsob..sokong entri kamu seratus per sen :)

Puan Kutu said...

hari nie jadi dr love yer dik?bagus2..basuh sikit minda budak2 muda skang nie..kehkeh..sy juga yg setia pada yg satu.dulu kini dan selamanya.lalala

Puan Kutu said...

hari nie jadi dr love yer dik?bagus2..basuh sikit minda budak2 muda skang nie..kehkeh..sy juga yg setia pada yg satu.dulu kini dan selamanya.lalala

ctk said...

amboi...besarnyer huruf, merah lg..marah spe ni cikgu...

ct pon sokong lah ngan cikgu..manusia mmg xprnh puas..
em ct da adew pngalaman ni. rsenyer mmg perit wat org len kecewa...sbb nti kita jugak yg kena...

so,setia lah pada yg satu :)

shazlynn fazlynn said...

hahahah betul...saya sokong....

n-ya said...

:) moral of the story : sentiasa lah setia pada yg 1.and do respect each other...happy kan hubungan supaya x boring satu sama lain....btol x..??

diana said...

bagi akak kalau masa bercinta zaman bujang tak pe kot tak setia..
kalau kita terlalu setia agak payah kita nak dapatkan yang terbaik untuk diri kita..
dah bertunang ,kawen ha..masa tu kena setia la..
kena ada tanggungjawab...

shahirah Rose said...

untuk mencari seorang yang setia bukan senang..

cik nur said...

mmg betul bercurang mmg tak elok tapi kalo ada org lagi bagus datang dalam hidup kita mcm mana??bukan kita mesti la cari yang terbaik dalam hidup ker??

mieza said...

suka entry ni..
kalau dah ade 1, knpe mesti nak carik yg laen..
melainkan jika dia memang bukan milik kita..

Ujie said...

sbb tu jgn mudah lafaz cinta.
cinta adalah komitmen/tanggungjawab.

FaRaH_eEiN92 said...

sokong entri nie...
=)
heheheh

yusuflaili said...

Salam;
betul tu..ramai yang tak menghargai didepan mata..masih terkial2 mencari yg terbaik konon...akhirnya sendiri yang rugi..belum dikira dosa lagi.

Siti Aishah said...

nice entry ! thumbs up !

bella luna said...

emm,.aku pelik dgn manusia yang tak reti menghargai,.

RinsyaRyc said...

jadi cam lagu sambungan cinta muka buku, jadi putus di twitter.. hihi

Paris Lipton said...

hohoho dosa dlm bercinta ialah kapel!
cinta pas kawen !! :p

si kiut lavender said...

drpda berkasih bek kawin ja trus..:)

Ms Fai Ayie said...

betul tu. org mcm ni memang org yg tak pernah bersyukur dan tak pernah rasa puas...

Ungu Violet said...

kalau tak setia..mungkin dia bukan yg terbaik utk kita...

Allah lebih Maha Mengetahui mengapa sesuatu perkara itu berlaku..:)

cik nurussalwa said...

hmm tu lah..
band semua social network la macam tu.