Pages

Followers

Wednesday, 12 October 2011

dunia BLOG : bukan tak mahu... tapi.....

assalamualaikum... hai hoi hoi... hari ni, entri pasal dunia blog. 


.: review :.
ada blogger2 yang minta saya tolong review blog mereka. bukan saya tak mahu tolong review. tapiiiiiiiiiii saya tak pandai nak review. bahasa2 blog pun saya tak tahu lagi. ~ sedih kan? ye lah, nak review blog orang ni, kena ada ilmu jugak. kang takde lah kita memperbodohkan diri sendiri kan? dari niat nak tolong, jadi bahan gelak orang pulak.... so, saya perlu persiapkan diri dulu dengan mendalami ilmu berblog ni dulu. dah yakin, barulah saya boleh tolong kamo2 review k...


.: tips :.
oke, tips ek? hurm.... ada jugak yang minta tips segala. jujurnya memang tak de tips apa pun. apa yang saya buat, hari2 update entri baru, dan rajin2 blogwalking. itu je lah yang saya buat hari2. dan lagi, jangan lupa komen entri orang lain jugak. terutama mereka2 yang selalu komen entri kamo2. 
ada kaitan tak pic ni dengan entri? tak de kan? oke, abaikan... anggap ni entri separuh ww...

hey kamo : hari ni, nak follow kamo2 yang baru follow saya. sowie sebab lambat nak follow, sebab bizi sikit... harap2 pic profile kamo2 tu ada terselit link k. dan nak kemas2 bloglist jugak. 


hyz bisik pada kamo : masih penuhkan ilmu didada yang bidang ni...



30 comments:

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

yup betoi tu..sgt setuju dgn tips kamu..sbb tu yg sllau acu amal kan ;)

NormaLiza Mah said...

yaa rajin buat blogwalking. tat y saya buat blog waling.
hihihi
salam perkenalan. moga dgn persinggahan ini dpt tmbah dana blog.

Anum said...

hehehhe
setuju dgn tips dik

Adylia Qarissa said...

lepas penuh ilmu di dada pastikan kamo2 review dkna yea...heheheeee...

motif letak gambar tu??

nak habaq rambut terpacak hilang dalam cap?? :D

Ungu Violet said...

dalam dunia blogging...kita kene tulun menolong..dpt pahala..dpt kawan..:)

Judiene said...

Just update blog kau macam biasa.
Kalau nak tips, better google aje.
Senang.

:)

::FAIZ FARISH:: said...

buat blog kene ikhlas... blh mcm tu?

Puan Kutu said...

ala tak semestinya reviewpasal blog,review pasal tuan blog pun boleh jer!at least dpt kenal2kan kt reader kamu.untung2 bercambah suraturahim yg terbina..ye tak?

yusuflaili said...

salam;
sentiasa bw dan rajin komen antara sbb blog kota ramai reader dan follower...

faizal mohd said...

memang takde kaitan gambar dengan entri. heHe :P

Edy Fee said...

yeah..klau blogger sombong sape nak view blog dia.hehehe
hambar tetap tiptop

AwieKashi said...

bapak best tips kau...
nak jugak ah!!
:D

budakijaupendek said...

sy pun baru back blogging.
masih tak tahu byak perkara. huhu

ctk said...

alahai..gambo yg nsem tu jugk dy ltk..haha...xpelah hyz, biaq penuh dulu ilmu didada..nti blog ct 1st hyz review..kan kan kan? haha (ok, gurau sajew pacek cOmey..nk nuff ckit :D)

miratun madihah said...

saya budak baru belajar,kalau salah tolong tunjukkan,teheeee

i am S!L4H.. said...

nak buat camane kan...


eh separuh ww ke?


hehe

sabry oppa said...

okey ape..
dah ade 898 lebih follower..
itu jer dah membuktikan yg blog awk okey..
then. tiap2 entry awk pun ade org komen..
jelas dah membuktikan yg awk nye blog oke sgt3....

Hafiz Al-Pazin said...

sokong....haaaa.
but, Cik nakatsu harus maafkan adik kandung kamu ni because sangat gila bz sampai tak sempat nak buat blogwalking, comment. apa nak buat kan....haaa.

Blogger bernama Zam ! said...

Ye ye , betol3 .dah banyak ilmu kat dada baru la review kan ???
*btw trimas slalu BW!

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sangat sokong dengan tip tu . hee :)

RinsyaRyc said...

haha... okay lah tu cekgu hyz... thankyou 4yourtips.. ^^

hanaahmad said...

lagi satu rajin2 komen2 blog orang kan. hehe

Cik Nurul said...

terima kasih ye untuk tips itu... =)

diana said...

tip untuk berani review...
mula2 kamu buat entry promote orang dulu...cerita benda yang baik2 dan bagus2 je dalam blog dia tu..promote la 4,5 blog ke...

dah lama2 nanti kamu akan berani la review blog orang..sebab bila kamu mencari hal2 baik tentang blog orang kadang2 kamu akan jumpa jugak buruk nya kat mana...:)

sis92 said...

saya budak baru belajar
kalau slah tolong tunjukkan
happy blogging :)

aQimie Ceplos said...

hoi hensem nye.. anak sape la tu. heheh.
nice tips la bro :)
blogwalking tu mmg kene ade kat setiap bloger. hah. baru la awesome ;D

anamizu said...

weeeee! setuju3!!
cik ana pon x reti nak
review2 blog orang..hehe






luv,
cik ana

aiNa yaZiD said...

nice tips~!betul2.... aiNa pun tak reti nak review blog orang. huhuhu.. kene kukuhkan ilmu di dada dulu. (^^,)

nick dot anis said...

tips yang bagus hyz..wawawa

but sedey ckit tgk blog anis skrg takde masa nak update hari2..

idea penuh ni..haha..tak leh nak luahkan lam blog ni gara2 terlampau sibuk..

lau takde keje 1 hr duk bw tau..habis sume kena terjah..time tu jela traffic nak mencanak pon,

huhu lagi tragis kott hahaha

azam azaris said...

totally agreed! :)