Pages

Followers

Thursday, 27 October 2011

....mat rempit eksiden lagi....

assalamualaikum... hai hoi hoi... haaa nampak tajuk entry kan? tertanya2 mat rempit tu sape? haha saya lah.. sape lagi..... ~blushing!! malam tadi ada bagitau kat kamo2 time blogwalking kan, pasal saya eksiden tadi malam. ceritanya gini..........


semalam dari bukit jalil nak balik sentul.. so, mat rempit yang kacak ni menunggang motosikal dengan ditemani hujan yang dingin, osmet yang beratnya 74kg dok belakang. lepas kuar simpang, time tu oke lagi... time tu tengok2 belakang, kereta masih jauh dengan moto kami. pastu relaks je lah bawak moto tak laju tak slow ~ ujan kan? kalo tak dah rempit pecut laju..... tetiba2 ada moto hon dari belakang... pastu danggg!!!!!!! dia langgar dari belakang. dah nama pun mat rempit kan? so, gunakan pengalaman kawal motor dengan baik~ ingat senang nak kawal moto? dah la orang belakang berat!! lagi lah kena gigih kawal.. nak kekiri kereta berdesup!!! tgk belah kanan, moto yang langgar tadi dah terseret ke bahu jalan.. berapi okeh!!!! tengok orang tu dah terbaring. nasib kereta belakang dia sempat break!! kalo tak dah kena langgar orang tuh!! kalo mati kena langgar, kompom saya rasa berdosa sepanjang hidup ~ walaupun saya tak salah!!! 


pastu saya pusing balik tengok orang yang langgar saya tu. orang cina. kesian, luka2 dia... ada beberapa komponen motor dia tertanggal sana sini. orang kereta yang break tu pun ada tolong. terai tanya oke ke tak. cina ni bagus. siap minta maaf sume. terpikir kejap. kalo melayu tadi, salah tak salah kompom panjang ceritanya. selalunya melayu ni, kalo bab2 eksiden dia salah pun, tetap nak cakap orang yang dia langgar salah!! dia jugak nak betul ~ ni pengalaman saya tapi tak semua macam tu kan?.... apa2 pun, alhamdulillah... syukur saya ngan osmet selamat.



hyz bisik pada kamo : time ujan, jangan bawa laju2.kalau break pun motor tetap akan berjalan ke depan sebab jalan licin. lagi2 break emergency. kalo tayar botak lagilah bahaya.... ingat!!!

32 comments:

NAZRUL AZAT said...

heh, len kali kalo ujan tu bteduh la dulu memane, jiwe rempit kunun :-)

Anum said...

hehehe
bahaya sekarang nie

F A T E N said...

osmet tu ape ? :O

eddy syrol said...

dah lama gua tak bawa motor... huhuhuhu

Adylia Qarissa said...

alhamdulilah selamat...ermmm...

pesan kat orang belakang tu kurangkan lemak yea...sian kat kamo nak kawal motor bawak penumpang yang berat 2x ganda dengan kamo..hehehee

orang belaknag jangan marah yea :)

ctk said...

betul2 ..lau org melayu xdak sapa nk mengaku slh...dh kena da aritu..huhu

kamu dah Oke kan?aty2 len kali ye (^_^)

ctk said...

betul2 ..lau org melayu xdak sapa nk mengaku slh...dh kena da aritu..huhu

kamu dah Oke kan?aty2 len kali ye (^_^)

Edy Fee said...

bese la tu..baru stylo salu exident..kumpul parut bebanyak.hehehhehe
jgn ase berslh...hepi jerr

aten said...

Naseb baek okeh...
ish3...:)

acheeqa farhana said...

akan ku ingt pesanan terakhirmu itu..ngee

::FAIZ FARISH:: said...

klu melayu, maunye mintak rm... huhu... even dia salah... kans?

laskar pelangi said...

uwaaaa...tak reti bawak motor =D

si robot comel said...

Nasib tak ada berlaku kecederaan kan,tape mat rempit sejati,hehe

♛RaRa♛ said...

pengalaman tuhh hyz..seb baik lah okay kan...:)) kira mat rempit berhemah lah kamu nie..hahaha anyway bisikan hyz wat semua akan selalu diingat^^

♥ shaheizny ma ♥ said...

ingtla org tersayang.. hik3

Ungu Violet said...

tajuk kat atas tuh...eksiden lagi...
bape banyak eksiden daaa..:P

Fara E's said...

haha , so ok tak nieyh ? ;D

Hans said...

kalau pengalaman saya terbalik pula...ikut hati orang yang langgar kita kut... :-)

JaNnaH said...

musim hujan... sian kat owg cina tu

Fabulous Me said...

Alhamdulillah.. Next time hati2 dik

Missy Diya said...

ahax.. nasihat berguna yg terakhir tu, akan diya ingat tapi diya tk bawak motor bawak keter pi still leh guna hehehe

lain kali hati2 nasib ok :)

Puan Kutu said...

fuh nasib bik takda pape..len kali time hujan jgn merempit..hoho

♥Aien Najwa♥ said...

be carefull la geng!!~~(^___^)~~

RinsyaRyc said...

--->tak pandai bawa motor.. ngeri woo..


motor dia acane? kena gantike tak?

EDtv said...

alhamdulillah.. take care!

diana said...

perasan mat rempit ke apa??ekekekek

aiNa yaZiD said...

alhamdulillah selamat...
lain kali hujan berhenti dulu.. haish, bahaya la awak. ni da exsiden kali ke berape nih..? ---->refer pada tahuj entry..:)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak takutnye . huhuhu .

alhamdulillah la tade pape

hawiz said...

fuh...mmg bahaye kalo ujan..adoi..aku pon hampir2 dulu..

DanieL AdiE said...

Suke bawa motor dalam hujan..

Best!

♛RaRa♛ said...

tengok muka hyz kat atas tuh,waa kemain jambu lah mat rempit nie..HAHAHA

White Dove said...
This comment has been removed by the author.