Pages

Followers

Thursday, 6 October 2011

sabOr je lah..

assalamualaikum... hai hoi hoi.. hari ni nak cerita pasal murid2 sekolah yang saya mengajar. sekarang saya mengajar di sjkc area jalan klang lama ~ nama sekolah dirahsiakan. sekolah ni sekolah elit kowt, sebab setiap kelas ada ekon okeh! 


sebelum2 ni, saya mengajar tak ada pun murid2 yang bertanya itu ini. tapi kelas ni, saya boleh bagikan murid2 tu kepada 2 kumpulan. 1 kumpulan, yang betul2 nak belajar, dan satu kumpulan lagi, betul2 nak buat bising!!! tengah syok2 saya mengajar lukis kat depan, kumpulan bising ni makin lama makin naik minyak pulak~ mentang2 dapat cikgu cool yang tak kisah sudahnya saya jerit. "hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" semua diam. terkebil2. rasanya satu blok boleh dengar vokal terbaik ni kot. pastu rasa kesian plak, no rendahkan volume, ckp senyap sikit!!!! 


dulu2 time saya belajar sekolah rendah, murid2 sangat takut nak tanya soalan kat cikgu kan? tak tahu pun diam je... tapi............................ lain kat murid2 saya ni. nak tau soalan ape dia tanya?

  1. "cikgu, saya nak tanya sikit boleh? errr kenapa cikgu kurus ek?" ~ oke, sah2 ko memang biadap wahai budak!
  2. "cikgu umur berapa ek?" ~ tanya macam nak mengorat pulak! ceh!!!
  3. "wah cikgu pakai lawa2 ni pasni cikgu nak dating ek?" ~ time tu saya pakai jeans, baju t-shirt, dan jaket - errr sweater je sebenarnya.....
  4. "wah cikgu kaya kan? pakai cantik2, pakai i-phone, cikgu kaya kan?" ~ kalo aku kaya, aku tak ngajo ko budak!!!!! 
kuang asam kan budak2 sekarang? sabor je lah.... kalo time lukis tu, pandai pulak ko menggesel2 minta tolong lukiskan. " cikgu, boleh tolong lukis mata tak? saya tatau la cikgu" ~ ko bukan tak tahu, tapi ko malassssssssssssssssssssssss!!!!!!
nilah budak2 betuah tu... kejap je rajinnyer ni....


hey bisik pada kamo : sabor je lah

49 comments:

Puteri Asmeera Nabila said...

wahhh ,comel2 tak budak2 ny hehe

eddy syrol said...

untunglah sekolah elite =.=

Ungu Violet said...

hahaa...nak wat camner...chegu hensem ramai peminat...haha

Anum said...

macam2 gelagat budak2

n-ya said...

haha...ala hyz..budak skrg dgn budak dulu mana sama....nasib baik dorang tak tanya..."cikgu nak kawen dgn saya?"..haaa..pe nak jwb..?:P

::FAIZ FARISH:: said...

mengajar pakai jeans?

~ selowmelor ~ said...

ye lar che-gu ni kurus n nmpk kaya la :D

Nur Raihana Baharuddin said...

standard la klu ckgu tu ensem plus cool :)
hehe

Adylia Qarissa said...

"cikgu, saya nak tanya sikit boleh? errr kenapa cikgu kurus ek?" ~
cikgu kena makan banyak2 tau

"cikgu umur berapa ek?"
cikgu nampak muda tapi dah tua...hahahaaa..jangan marah!

"wah cikgu pakai lawa2 ni pasni cikgu nak dating ek?"
cikgu mandi cucu mata jer pagi tadi, yang lain sumer cover macho..lalalalaaaa

"wah cikgu kaya kan? pakai cantik2, pakai i-phone, cikgu kaya kan?" ~
pasni cikgu kena pakai tepon 3310 lak yea...heheeee

senyum....:)

diana said...

kenapa kamu kurus?

cik nur said...

hehehe nur kerja dekat jalan klang lama mcm boleh teka jer sekolah mana

nick dot anis said...

hahhahahhahah cikgu2 hari ni cikgu nyanyi lagu ape??haha

Blogger bernama Zam ! said...

hahah, jadi cekgu ni abg Hyz mmg kena bnyak saba maa . kalau x, macam mana mao ngajar lo . silap2 kena fired nanti , apa cerita?

White Dove said...

itulah guru. takde kerjaya lain yg beri pengalaman mcm ni. ^^

White Dove said...

itulah guru. takde kerjaya lain yg beri pengalaman mcm ni. ^^

laskar pelangi said...

fuyo best gilews setiap kelas ada ekon..mantop kot! dah tak perlu lap lap peluh lepas ngajar kan..mesti ramai peminat cikgu hyz ni..kn3 =D

Fabulous Me said...

Laaaaa.. Pendidik rupanya.. :)

budakijaupendek said...

haha
sengal je budak-budak tu.
tp layankan je la.
budak-budak la namanya kan ?
erm cikgu ensem la.
hahaha!

shida'R said...

hahhaa..mmg lawak...sian ko hyz..naseb dorg xtnya cikgu nk no.tepon..nk kapel haha... :P

miratun madihah said...

hai cikgu,winkwink

LaLa said...

oh,cikgu ke?
hahaha, padan muka kena buli ngan students :P

LaLa said...

oh,cikgu ke?
hahaha, padan muka kena buli ngan students :P

Den said...

budak-budak la tak macam kita dulu-dulu, tak takut langsung, cakap pun buat tak tau ja..

cindhadahniea said...

wah, cikgu rupenye!

~mude2 dah jadi cikgu.. bagos2... =)

Koding said...

Cikgu!! Kenapa cikgu bawak rotan???

tnZackJ said...

cikgu, tahun depan boleh sambut merdeka ke? cam ner nak lukis logo merdeka tahun 2012 cikgu?/

Puan Kutu said...

ala cikgu jagan garang2..nk test vokal pergi karoeke ok!haha..best apa bila budak bertanya, tu maknanya dieorg minat dengan cikgu..tp soalan tu macam takde kena mengena dengan pelajaran yer tak?huhu

Fara E's said...

jadi cikgu kena sabar , haha

Fatin Sallehuddin said...

fewitt cekgu hensem lah . haha~

si kiut lavender said...

hahaha...bebdak zaman skunk mmang macam tuh...

hee..untungla dpat ngajo kat skolah elit....

sis92 said...

sabar tu kan separuh daripada iman
keep blogging :)

shafiqabdshukor said...

bestnya jadi cikgu sekolah..

chemay said...

budak2 sekarang lebih advance dari kite dulu2 kan?
hehe
sabar ye cikguuu??
:)

shahirah Rose said...
This comment has been removed by the author.
shahirah Rose said...

sy tahu kat mana sekolah cikgu ni...

AwieKashi said...

this is best bro.. HAHAHAHA!

♥Aien Najwa♥ said...

o0o0o..cikgu rupenyer kamOo yerk!!~~=))..

xpela..biaseler budak2 kan..name pown budak2..hehe..

santai said...

hahaha.. rindunya zaman sekolah.. boleh buli cikgu.. hahahaha

yusuflaili said...

salam;
bergitulah asam garam jadi cikgu ni..1001 mcm perangai budak sabar jelah,budak2 sekarang gentik salah tak gentik lagilah sasau dibuatnya ibarat mencurah air didaun keladi.

i am S!L4H.. said...

hakhak. kuasamm betul.

MiszCoMoT said...

owhh cekgu rupanya..hehe untungla student malas dapat cekgu garaang....miahahah opsss larikkkkk

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah macam2 je gayenye . hee:)

jehanfrhin said...

hahahahaha.. rasa cam nak gelak jer... adoii.. budak skolah rendah tanya yg bukan2.. haishhh... lsaboo je la..

gnesop.com said...

sabo je la cikgu..
budak skrg mmg dah advance.. :)
blom lg sekolah menengah, cam kawan dorang buat.. :)

RinsyaRyc said...

hhahaha.. untungla jadik cekgu...

jeans+t-shirt+sweater = aku tak pernah tengok sorg pun cikgu aku pakai camni.. hahahaha..

lebih2 lagi jeans.

ko ni memangla.. hahhaa

Princess Nusy said...

hehe..lucu la bdk2 nyh..sabor jela jd ckgu yer.. ^^

ctk said...

rmainyer ank murid cikgu...cikgu nsem lah, adew awek ke beloM..hahaha

hibary said...

wahhhcikgu rupenye..

Qoya17 said...

budak-budak zaman sekarang terbaik la. haha Kasihan tuan punya badan. Abang kena makan banyak. Bagi up sikit berat badan. Nanti barulah budak-budak tu takut. hee~ ^^