Pages

Followers

Tuesday, 22 November 2011

bila saya dalam dunia alam perwira

assalamualaikum... hai hoi hoi... sejak minggu lepas, saya gila membaca komik kegemaran sewaktu zaman kanak2 comel saya. ~ comel? fine!!! mungkin mereka2 yang sebaya dengan saya atau hidup area tahun 90an tahu akan komik ni. dulu selalu kongsi baca komik dengan abang dan cousin. 


kalo kamo2 nak tahu, komik ni bercerita mengenai pahlawan2 cina zaman dulu2. siap terbang2 ada hikmat besh2 punya. time tu memang terpengaruh giler la. siap lawan ngan abang yang 4, 5 kali ganda besar dari saya, siap imagine saya ada power tersebut.hahaha... konon2 tangan ni kuar power la, siap boleh terbang la.~ comel je kan time budak2? erkkk!!!! 


minggu lepas jumpa web komik ni. so, mengimbau balik zaman kanak2. sampai masa banyak dihabiskan membaca balik komik2 lama ni. kerja melukis pun tak peduli dah... hahaha.. nak tahu komik apa? ni ha......



ALAM PERWIRA! yeee inilah komik yang dimaksudkan. time zaman tu, memang popular komik ni. selain tu, suka jugak komik dewata raya, pedang setiawan dan macam2 la. tapi alam perwira tetap dihati..... oke, nak sambung baca komik.

28 comments:

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

abg acu pon suke bace komik neh...kat umah kalo dlm jamban .berlambak2 ...semua episod ade...smpi acu pon jdik mint bce huhu

DRceria said...

ok... Alam Perwira tu DRC tak pernah dengar lah....!ahahhaa

yusuflaili said...

salam;
aku memang minat komik2 cam ni..sayang tiada lagi simpan komik cerita love dewa2 cina(kungfu)boleh juga dikongsi bersama..

Fabulous Me said...

Grrrrrrrrrrrrrrrr! Xphm aku dgn komik2 nih. MMg dr kck sll nmpk.

Anum said...

teringat masa zaman kanak2

MakNgah said...

aku pun tak paham la kenapa adik laki aku suka baca komik ni masa dalam jamban.

Cik Nurul said...

komik2 ni kureng sket.. eheee

atie zakaria said...

atie pn suka bc komik.. tp bukan komik wira or superhero lahh...^_^

haNIz said...

wah!!! ada lagi ke.. bes nyer.. haniz da tak tau mne collection ni semua.. sbb ye la.. berpindah2.. sanggup kumpul duit tak mkn sbb nk beli komik2 ni.. ye la nk minta mak takut.. ahhha.... mmg bes...

NAZRUL AZAT said...

haha.... xminat, ngeee ;-)

Radin87 said...

hehehe.. setuju.. setuju..
minat giler Alam Perwira. Sepupu ada koleksi ni kat rumah, selalu kalau gi rumah dia mesti baca. Dah lama gak la x nampak buku ni lagi dh. hehe..

Yg penting, Rahib Esa ngan Leftenan Penyulam memang the best!! hehe..

My SweetPea said...

dewata raya baca xx???

Puan Kutu said...

en suami minat anak2 wira..sy dulu2 komik shin chan dengan doraemon baca la.muahahaha...

~Nana BamBam~ said...

komik zaman bile tuh ? huhhuh

Blogger bernama Zam ! said...

adeh , tahun 90-an ?? zam baru nak tengok dunia , a b c pon x kenal ,DUSHHH! HAHA .

c'axoera said...

kita baca doreamon ngan shin chan ajer heheeh

Ungu Violet said...

alam perwira?...first taim dengor...heheeeee

m!3yr4h_LolLy said...

besar betul imagin to. keh keh.

nanti boleh jadi perwira suatu masa nanti kan.

cimOt said...

komik zaman kanak2 yg paling best ialah DORAEMON!!!
sampai laaa ni kalo aku jumpe, mesti bace..hehehe

mieza said...

btol2.. stuju ngn cimot.
DORAEMON best.. cme dri dlu smpai skrang nobita x pndai2.. sme je bengong nyee.. hehe

Adylia Qarissa said...

dkna kurang baca komik :(

♥ p a a n i ♥ said...

wahh..sumpah tak penah bce.. best x?

EmpayarUtama said...

Aku baca semua komik sampai sekarang tak kuar aura mende pun tah mana silap

InaAchik said...

cik kaki dulu baca komik doraemon ngan dik cerdas jer...:p

Tira Pengemis Maganda said...

~xpna baca jgk~ hehehe :(

Anonymous said...

join jom ? link

Que Silvia said...

ak0 plg suke duke ji chang.. hehe.. kecik2 dulu slalu su0hmmbe pngil ak0 duke.. haha..

Mr Mogua~~~~ said...

nak jual tak koleksi ko bro?