Pages

Followers

Monday, 14 November 2011

dunia BLOG : kesilapan link dan blog hilang tah kemana

assalamualaikum.. hai hoi hoi... isnin datang lagi...  hari ni nak cerita pasal dunia blog. pasal link kamo2 semua. umumnya tahu, pabila kita jerit2 manja kat kotak jerit blog lain, kita akan tinggalkan link blog kita kan? contohnya macam ni...
kita akan letak link kita kat kotak website tu kan? so, kepada kamo2 semua pastikan kamo2 semua letak link blog kamo2 dengan link yang betul. sebab jika silap taip link, or ada tertinggal 1 huruf sekalipun, ia akan jadi macam ni, bila tuan blog klik nama kamo kat kotak jerit tu.....

kalau jadi kes2 macam ni, so kamo2 la rugi kan? sebab blogger2 lain tak dapat kunjung ke blog kamo kerana kecuaian kamo2 sendiri... kalo kamo2 perasan, kebanyakan kotak jerit memang automatik akan set link blog kita bila kira blogwalking rite? so, kalau mula2 kita silap masukkan link, so semua blogwalking kita akan silap link la. rugi kan? so, untuk tamo silap, better kamo2 just copy je link blog kamo tu kat bahagian url atas tu. then paste kat kotak jerit time blogwalking.... selamat kan?

haaa ni kes kedua yang saya tak paham.... banyak jugak jadi macam ni. bila kita klik nama kat kotak jerit tu kuar menatang ni... nak wat pe ek camni? memang saya tak layan la.. terus klik pangkah... hehe

oke, ni kes lain... time saya nak wat xtvt komen mengomen kamo2, dah tentu2 saya akan komen mereka2 yang dah komen kan? so, caranya saya akan p klik nama kamo kat kotak komen, then akan kuar profile page kamo kan? kat situ ada link blog kamo kan? kat "my blogs" pening? oke ni contohnya...
nampak? heheh so ramai blog yang saya klik link blog mereka dan kuar macam ni....
haaaa camno nak buek tu? so, kalau kamo2 yang komen saya dan saya tak komen balik tu, maknanya link blog kamo jadi macam ni... den tatau nak buek camno jang oi... tang ni, tak pasti masalah link or blogspot.... sebab peliknya, blogger tu selalu je datang blog saya, tapi bila saya nak datang blog dia, jadi camni... hurmmm camno ek?




31 comments:

grawwrbabe. said...

ade sje komplemen awak ye :) keep it up :) for good

Anum said...

selalu gak terjadi pada sis
tapi sis cuba, dan cuba lagi

yusuflaili said...

Salam;
betul tu..rugi kalau link salah.

diana said...

paling tak suka bila klik nama kat komen sekali keluar profile yang kita tak pasti blog mana yang aktif sebab ada 4,5 blog kat situ,,tak nak buang masa terus akak tak singgah..heheh

hawiz said...

betol2...yg lg seksa klo follower yg xletak link...adoiii..xleh nk follow kembali..sian lak kan..huhu

eddy syrol said...

semalam aku hampir terdelete blog aku..huhuhu..demm

orange_gurl said...

Kadang2 aku camtu gak,,tengah2 tension lah aku minat blogwalking, time nak blogwalking,,jd mcm tuh..menambahkan ke-tension-nan aku jer,,,laz2 tutup laptop tros..bhahaha

A SHIKIN ~ said...

setuju !! saya pon sama.. tapi paling tensionn , bila bkk profile tapi x de tinggal link.. arghhh, tensioon aku. nak geget lappy ase nya !!

♥Aien Najwa♥ said...

hukhukhuk..kesilapan-kesilapan..so, hati2 la kamOo semue..kamOo semue nak untung kan..huhuhu ! ~~ =)

Khairiz said...

selalu kena ngn blogger hantu ni,hehehe

Ungu Violet said...

selalu gak dpt yg terus pegi ke gugel tuh...x paham laa..uhuk

tyra uyura said...

tu lah kan.. klau tyra..

google tak jmpe http://
tyra type sendiri.. then letak yg dyorg dah kasi tu..

kalau tak jumpe jgk.. final step.. tekan X .. haha..

My SweetPea said...

Baik Cikgu!!...:)

m!3yr4h_LolLy said...

yang saya takde masalah kan ? heee

Cik Nurul said...

slalu gak jadi gitu... klik2 pegi page lain.. kadang blog xde lagi.. pelik2.. huhu

nurul punye link ade kan kan? -.-

::FAIZ FARISH:: said...

thanks

Nurul Izzati Zakaria said...

atie punye pn jd mcm tu ke?? sorry la klu jd mcm tu, x prasn..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki pom selalu jadik cm tu jgk . bile tekan link . kadang2 tak kua blog pom :)

Daddylicious said...

betul tu kadang2 jadi pening...

cik nur said...

nasib link nur betul hehe :)

zana said...

tp wt mase skg ni link msih ok lagi kot hehe..

DianaAzis said...

macam2 kerenah orang kat shout tu..semuanya saya pernah dapat..lagi satu ada yang guna nama lain-lain tapi shout berderet-deret blog dia..adeh..penat kadang..kenapa nak camtu yea? gila trafik sgt ke?

AwieKashi said...

hahaha...lama tak on9..
betul kata kau...
selalu sgt jd kes2 mcm nie >,<

Run Away said...

betul juga tu..kalau salah link rugi ar kan...pastu bila owg tak reply balik kata sombunk..hahahhahaha.....;p

ch000tz axoera said...

hahahahah mmg salu gitu tapi wat tak derk ajer.. :p

Tira Pengemis Maganda said...

ermmm....pernah alami jugak situasi begini....adoiyaiiii

Ujie said...

disebabkan kes2 gini..ada yg saya tak dpt follow semula.

Puan Kutu said...

selalunya klu jadi camtu,buat bodoh jer,buat muka tak bersalah.haha..

Adylia Qarissa said...

sama macam dkna jugak..susah nak jejak balik kalau jadi macam tu ..huhuuuu

ctk said...

link itu penting!!! ct pon lau dh kuar yg banyak2 tu, buat xlyn je...xphm den..haha

EmpayarUtama said...

Hihihihi aku selalu kena kat shoutbox rasanya ada entri siap pomot tuan rumah daaaaaaa :)