Pages

Followers

Thursday, 17 November 2011

KOM capai sasaran

ARENA olahraga negara menutup tirai pertandingan, semalam dengan skuad negara menepati sasaran Kesatuan Olahraga Malaysia (KOM) untuk membawa pulang enam emas.
Namun sasaran itu tidak mampu dilaksanakan sekiranya kuartet buangan, 4x400m tidak menghadiahkan emas.

Skuad buangan itu akhirnya menjadi penyelamat maruah KOM.
Badan induk itu terus ‘panas’ dihambat isu yang tidak henti dan luahan atlet senior Noraseela Khalid juga seharusnya menjadi iktibar.

KOM perlu sedar, sasaran yang diletakkan mereka disumbangkan atlet senior dan tiada satupun nama baru diketengahkan pada temasya Sukan Sea kali ini. Siapa yang akan disandarkan harapan sekiranya atlet seperti Roslinda Samsu, Noraseela, Lee Hup Wei, Tan Song Hwa menarik diri.

Malah MSN tidak yakin meletakkan sasaran enam emas berdasarkan beberapa faktor diambil kira seperti masalah kecederaan Hup Wei dan Roslinda yang tidak seertai sebarang pertandingan.

sumber : harian metro online

kalau tengok senario sukan malaysia ni, kita memang susah nak tengok atlit2 pelapis dalam acara2 besar macam ni kan? semuanya bergantung pada atlit2 senior. contohnya badminton. sampai bila kita nak harapkan chong wei semata2? cuba kita jadikan china sebagai contoh terbaik yang berani menghantar atlit2 pelapis saban tahun. akhirnya, china sekarang merupakan kilang pengeluar atlit2 yang berkualiti. sebab mereka berani mengambil risiko untuk dedahkan atlit pelapis dalam arena antarabangsa. malaysia? bila tak ada pemain baru nak bagi pelapis join pertandingan. bila kalah sekali terus tak bagi peluang. apakah?

isu koam ni pun bukan baru lagi. dari dulu rasanya kemelut koam ni selalu kedengaran. kadang2 muak dengar alasan yang nak mempertahankan diri sendiri. kalau dah salah, mengaku kan senang? kan?

hyz bisik pada kamo : suka tengok pertandingan sukan macam ni. dapat tengok semangat juang atlit2 kita. suka tengok malaysia menang!! sokong malaysia!!!

20 comments:

Anum said...

malaysia dihatiku selamanya

NAZRUL AZAT said...

atlet skng bsukan sebab DUIT !!

yusuflaili said...

salam;
kom oh,kom!!..kemelut dimuara kom.

sis92 said...

duit bukanlah segalanya
tapi segalanya perlukan duit:)
majulah sukan demi Malaysia

Puan Kutu said...

mslhnya malaysia
nie selalu berlaku pilih kasih dlm pemilihan atlit.cthnya dlm badminton..ramai yg berbakat..tp tgok la..maaf cakap yg dipilih dan peluang diberi pada bangsa tot....macam mana malaysia nk naik semula spt zaman anak2 sidek dulu?

opss tak boleh komen panjang lebar,nti kena gam..:)

cik nur said...

hurm tak apa malam nie kita tgk bola yaa bg sokongan dekat malaysia hehehe

Rihan said...

ttp sokong m'sia!! he3.. t'tbe je.. slm p'knln...

Ungu Violet said...

majulah sukan utk negara...hi

Cik Nurul said...

Malaysia de best! ^^

Fabulous Me said...

MAlaysian manje! Pelapis muda sume manje2. HUhuhuhuuh..

My SweetPea said...

harimau malaya...yeah

c'axoera said...

proud to be Malaysia walaupun Msia salu jadi jaduh kampungan :D

Run Away said...

mesti lah sokong malaysia..yeahhh...;d

::FAIZ FARISH:: said...

Malaysia Boleh

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

malaysia boleh malaysia boleh :)

Adylia Qarissa said...

dkna tengok bola sekarang nie.. Malaysia boleh :)

zulhilmi tempoyak said...

mlm ni mng...yeeeeee

bola dah mng..hihi

zulhilmi tempoyak said...

mlm ni mng...yeeeeee

bola dah mng..hihi

Tira Pengemis Maganda said...

jom melawat malaysia...hehehe...
xabes roun satu malaysia lg neyhhh...

Cik tikah said...

suka tgok mlysia menang. sakit hati bila tgok kalah. hahaha..