Pages

Followers

Tuesday, 8 November 2011

lukis lukis lagi

assalamualaikum... hai hoi hoi... lamanyer tak update blog ni... sowie ye kamo2 sume... semalam baru balik dari kampung, raya haji kan.... semalam petang da sampai KL tapi demam. tu yang tak update pape semalam... =)


hari ni, nak share apa yang saya ajar pelajar2 saya minggu lepas.. hehe... yang ni murid2 darjah 6. saya ni, sebelum kelas akan tanya dulu nak lukis apa. lebih mudah bila murid2 suka nak lukis apa kan? so, diaorang bagi cadangan buat watak kartun 'reborn' ~ saya pun tak penah tengok kartun ni... so, sebelum kelas search dulu kat google. then snap pic kartun kat handphone, baru p mengajar. so, dapat imagine tak, saya mengajar? heheh dok depan, melukis sama tengok gambar kat handphone... diaorang ni, kena ajar step by step... so, nilah hasilnya....
haaa ni kartun yang saya snap kat handphone..

ni yang saya buat kat depan kelas... ~ malas nak kaler.... muka pun kurus yang cikgunya.. wakakak





39 comments:

yusuflaili said...

salam;
Seronok jadi cikgu lukisan ni ya..!! boleh lukis mcm2.bebudak tentu seronok kalau cikgunya pandai lukis..

Mia Meymi said...

comel cikgu lukis.. :p

NAZRUL AZAT said...

syabash bete syabashhhh !! ngeee :-)

cik nur said...

wahhh tangan seni nie cantik hehehe
kalo nur lukis rasa hasil nyer rasa mcm lukisan anak murid hyz yang lukis doremon hari tuh huhu

cik nur said...

wahhh tangan seni nie cantik hehehe
kalo nur lukis rasa hasil nyer rasa mcm lukisan anak murid hyz yang lukis doremon hari tuh huhu

Cya Irah said...

Cantik :D
Nii nak jealous nii :)

DRceria said...

aiIikkk..??? tbe3 ada budak pempuan yg comell kt sebelah tuuU... :P

ZWAN SABRI said...

Wah! hebatla hang.. jelesla sbb hang mmg terer gila lukis.. ;)


MySuaraBlog: Bahaya Minum Minuman Tenaga

aiman fanboy k-pop said...

pandainya dia melukis...lukis potret monalisa bole??
kreatif!

Puan Kutu said...

wow sebijik reborn tu..

baru nie tgok reborn..tak pernah dengar pun kartun tu..haha

sis92 said...

wah boleh hantar untuk komik ni :)

kajaharuna said...

hua.. hebat wow :)

RinsyaRyc said...

cikgu ajar seni ke?

Khairiz said...

untung la pandai melukis.

Blogger bernama Zam ! said...

anda berbakat ! sangat beruntung !
^^

Cik tikah said...

berbakatnya macam saya :P

cik aisha said...

fail bab2 melukis ni....haha

♥Aien Najwa♥ said...

den dah kato, eykau memang pro kreatif dlm lukisan..cikgu sporting ! (^____^)..

khairul said...

sy klu bab2 drawing ni......kantoi !

Pacek ABU sifir said...

waaa besh nye jd cikgu lukisan...

sabry oppa said...

nice

misTeaRed said...

lukisan tue pon kurus mcm hyz...hehe..
*jgn mrh*

Ungu Violet said...

wah...sebijik...cuma muka dia kuwus sket...hihi

si robot comel said...

smart wo lu lukis, wa suka

si robot comel said...

smart wo lu lukis, wa suka

♛RaRa♛ said...

wuhyoo okayy leww tuh, ^-^

~Nana BamBam~ said...

boleh ar...tapi cengkung ebbeno muka..hahaha..:P

hawiz said...

cikgu seni ker?

EmpayarUtama said...

Cikgu nnt lukiskan gambar Naruto dah tua boleh?

PrinceMirulJr said...

hebat habis cikgu kita nihhh.... <3

wan nurzalikha said...

lawanya gambr yg hyz lukis :D mesti best layan bebudak :)

ctk said...

terbaik la kamu...same weh..muka ct bila pulak? haha...budk2 mesti terpegunnn

Cik Nurul said...

wah... cantik lah! pandai lukis... untung ler... ^^

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Adylia Qarissa said...

selamat hari raya...ada lukisan ketupat lemang rendang tak?? ;p

Busyra Takiyudin said...

hensem laki tu...ghee...nice la lukisan!

Run Away said...

best pandai lukis.....;d

Noramira Kassim said...

cekgu yang baek ajar step by step hehe :P

hibari said...

wahh..seronoknye.

tengok la citer reborn.

syiokkk :)

btw, chantek chegu lukis.tu watak hibari kyoya yg cool XD