Pages

Followers

Wednesday, 21 December 2011

babai saya, hai aku!

assalamualaikum... hai hoi hoi.. hari ni nak buat pembaharuan sikit. pembaharuan dari segi penulisan. nak tukarkan ganti diri 'saya' kepada 'aku'. oke tak? sebab 'saya' terlalu baik kelihatannya. hahaha poyo ada jugak. aisshhh sebab, dok lama fikir, untuk penulisan, lebih sesuai dan sempoi gunakan ganti diri 'aku' berbanding 'saya'. dan lebih tepati tema untuk mengekspresikan diri seorang aku ini. kan? kalau dalam pergaulan seharian, memang saya tak guna 'aku' sebab entah la, tak biasa guna ber'aku2 ni. so, untuk penulisan entry sahaja saya akan guna 'aku'. maaf kepada mereka yang berusia yea... hehehehe. tu je lah entri pagi ni. ~untuk review, mungkin aku akan guna 'saya' sebab ikut kesesuaianlah kan? boley kan kamo2?


hyz bisik pada kamo : berubah saya kepada aku, tak kan mengubah orangnye. tetap ensem macam biasa. ok bai!

25 comments:

Puan Kutu said...

haha perubahan taun barukah?bolehkah sy bahasakan diri sebagai aku jugak?lgpun kita lebih kurang sebaya je kan?hiks..

Anum said...

perubahan demi perubahan

Ujie said...

tak kisah..nak aku, saya, wa..sekadar kat blog je kan.

akak pulak terbalik, biasa aku kau dgn kwn2/family..tapi guna 'saya' utk blog.

Ungu Violet said...

kehkehkeh...

janji encem...haha

yusuflaili(Goku) said...

salam;
Bagi aku apa2 saja ganti diri yang awak guna ok je...yang penting isi dan penyampaian...

Fabulous Me said...

Leebih selesa dan laju je if nak cerita. And lebih menjadi diri sendiri la. Blog ni kan ala2 bebelan kite dlm hati. So 'aku' utk ku adalah lebih selesa.. :)

Morning adiks

Adylia Qarissa said...

Aku ok jerrrrr

eh, rasa tak selesa lak.

Dkna ok jerrrrr

haaaa,macam gud gud lakkkkk hahhahaa

White Dove said...

sorang member pnah kata 'aku' m'hilangkan ke'skema'an. sbb ramai yg kata 'saya' tu formal sgt. 'Aku' sempoi kot. hoho~

Lelaki Ini said...

prefer aku lagi okeyh!
\hehehe

♛RaRa♛ said...

okay ja.janji tak mencarut kan :)

aqmalazmi said...

mana-mana pon okey brader :')

Saddila said...

boleh saya panggil abg ?? haha

Cik Nurul said...

kadang nak guna bahasa diri aku ni takut jgk kalaw orang lebey dewasa baca, xsedap pulak.. -.-

Joe_Hans said...

jangan guner "KITER" sudahlar...hahahaha

Honey Kumicky said...

utk entry lbh sesuaiiiii gna aku...
bila nak bekomunikasi or c8..gna sy la...ok kan...tap jga tutur bhsa gak...cewah...

LoveMimu said...

nape ta pakai " teman " jea ?
haha . memartabatkan loghat perak ! :D nie kire azam baru untuk blog laa nie kan .

PEACE YAW ! ^_^

Nurhasliza Jeffry said...

Ok jerr. Asal bukan "gua" sudah. Macam melampau beno bunyinya. Ehehehe.

sha my heart said...

saya lebih selesa guna aku, sebab lebih terasa rapat dan sempoi. tapi gunakan saya pada org yg tak rapat dan formal.

Afiqa Dayana said...

selamat berubah ! hihihi :D

iyan shazlind said...

im also using "aku" in my blog :)

~Nana BamBam~ said...

pon boleyyyyyy :)

Aida Omar said...

mana-mana pun boleh asalkan serasi dan sesuai dgn tuannya :)

afzalsukasuki said...

bila bersaya awk..aku rasa ada jurang la.tapi klu antara lelaki kau aku, buat kita lebih rapat :) pada aku la.bukan tak hormat..tapi lebih kepada buddies :)

sharul izam said...

ape2x pon boleh hyz..

si kiut lavender said...

aku lebih mesra kowt...hahaha