Pages

Followers

Wednesday, 7 December 2011

jom masak bersama chef hyz #15 - taugeh goreng

assalamualaikum... hai hoi hoi... hari ni masih penat lagi. semalam p genting highland. nanti2 la baru update pasal cuti ke genting highland tu ye... hari ni lambat update entri. my mum and my dad datang rumah. so, kenalah layan elok-elok kan? so ni baru ada masa nak update. hehe. so, hari ni nak share resepi taugeh goreng kat kamo2 semua.


.: taugeh goreng :.
taugeh
bawang merah
bawang putih
lada besar / cili padi
tauhu
fish ball
garam

.: cara buat :.
1. bawang merah, bawang putih, lada besar/cili padi di hiris. kemudian tumis.
2. masukkan tauhu dan fish ball dan garam. kemudia masukkan air sedikit.
3. biarkan tauhu dan fish ball masak sedikit, kemudia masukkan taugeh.
4. gaul2 sekejap. siap!!!


hyz bisik pada kamo : senang je kan?

21 comments:

Adylia Qarissa said...

dkna tak suka makan taugeh :(

Saddila said...

senang . dan selalu masak kalau da takde lauk -__-

Edy Fee said...

ape mimpi resepi taugeh lak rini.ehhe nasib baik aku tak minat taugeh

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

huhu togew sodap kan hyz .. kalau wt dgn char kuw teow..perghh

khairul said...

tauge pon nampak sedap

::FAIZ FARISH:: said...

hebat... aku ni tak reti masak. sian

Anum said...

segar dan sedap

diana said...

taugeh kalau tak bubuh tauhu memang kurang ummph!!

Ungu Violet said...

peberet nih..
sempoi lah..:)

faizal mohd said...

Kalau taugeh, saya suka masak kicap. :)

Joe_Hans said...

saya kurang berkenan dengan tauge...hohohohoh

wanamira said...

taksuke taugeh. huhuhu =='

Cik tikah said...

org kata makan taugeh, x hadam dlm perut. btol ke?

tnZackJ said...

lepas ni boleh ajar tanam togeh lak yer..

c'axoera said...

i hate taaaugeehh!! macam cacinnnnn yuuurrkkk


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/www-11-wild-captured.html

SZadmin said...

wow mudah dan pantas~togeh goreng~ahah

chemay said...

lelaki pandai masak = handsome
:)

L said...

aku fobia togey k.. hahahhaha

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sangat senang . sedap pom sedap . hehe :)

meisnani said...

minat masak?? geng2 !!! =)

Pink Diary said...

nampak simple tapi sedap