Pages

Followers

Thursday, 15 December 2011

review : deria rasa ceria

assalamualaikum... bertemu lagi untuk segmen review. kali ini memperkenalkan blog deria rasa ceria ( drc ). tuan tanah drc ni sebenarnya dah otai dalam dunia blog ni. dia start tahun 2009 lagi. fuuhhh!!! time tu saya tak kenal lagi blogspot. hahaha.
blog drc ni mempunyai nilai2 islamik dalam setiap entry yang dipersembahkan. nilai2 menyeru kebaikan tetapi disampaikan dalam konteks yang simple dan sempoi. oke lah kan? tapi tak de lah semua nak entry serius kan? ada jugak entry pasal review filem dan drama, dunia hiburan dan koleksi2 gambar. antara yang menarik, mengenai azam smart tuan blog. selain itu tuan tanah sangat berbakat dalam dunia pengacaraan.

secara keseluruhan, blog drc ni dah bagus dah. elok dah. tema pun bagus. cuma bahagian side bar tu agak meleret2 sikit. mungkin banyak benda yang tak perlu disitu yang diletakkan. akhirnya menyebabkan blog drc ni agak lambat nak loading. ~kalau pakai berukban lagi la siput kot.sebagai contoh, drc da ada bahagian about me, so tak perlu rasanya untuk the ownership of drc. lagi, bloglist tu tak perlu show semua. edit untuk show beberapa pun dah cukup ~ boleh tengok contoh macam bloglist saya. hehehe. banyak lagilah yang kena diperkemaskan bahagian side bar tu.  letak apa yang perlu sahaja. simple lebih menarik. dan juga membantu ringankan blog kamo.

kawan2 semua, jom terjah blog deria rasa ceria ni. sama2 kita blogwalking dan berkenal2an oke? jom seranggggg!!!!

14 comments:

Joe_Hans said...

blog dia jenis yang berinformasi... kadang2 leh terkena batang hidung hencik johan sendiri..hahaha

DRceria said...

terima kasih Hyz sebab sudi review blog DRC...huhuhu.... nasihat2 dari hyz, insyaAllah DRC amalkan..huhuhu~~~
anyway,,, thanks ya...! :D
TERHARU....

faizal mohd said...

akan datang membuat terjahan. :)

si kiut lavender said...

oh yeah..
g serang sekrang..:DD

Saddila said...

jom pi ramai2 :))

Puan Kutu said...

mula2 kenal drc nie tetiba je dia ping entri dia kat fanpage sy.terkejut jugak tetiba ja dah la tak kenal.pastu baru p blog dia usha2..
masa sy buat contest cerita dongeng,dia join jua utk support..

tp sy jarang alert dengan shoutbox,klu org komen mmg wajib sy terjah..beliau selalu shout ja,so sgt jarang ke blog beliau..:)

Ungu Violet said...

jom terjahh...hihi

Cik tikah said...

pernah pergi blog dia. nice! :)

sha my heart said...

belum kenal lagi tuan blog tu.. ingatkan ustaz chef, tengok gambar.

CekbOlat-bOlat said...

slalu dh terjah.. bahaha..

NAZRUL AZAT said...

marilah berblog, *tetibe.... hehee

♥AienNajwa♥ said...

Jommm ! ~ ape tunggu lagi..huhu..

syamy said...

jomm terjahh !
#da macam MELODI pulakk main terjah2#

TiraPengemis said...

dah lama serang blog die...hehehe