Pages

Followers

Friday, 16 December 2011

review : saya hidup cara saya

assalamualaikum.. hai hoi hoi.. segmen review seterusnya adalah blog afiqah fauzi : saya hidup cara saya. merupakan seorang student yang baru lepas spm. amacam spm? boleh skor tak? hehehe.. oleh kerana blog afiqah ni tak boleh copy, so kamo2 boleh klik nama dia yang besar gedabak kat bawah ni untuk terus ke blog dia k.

ekceli, blog afiqah ni dah oke dah. tak ada banyak masalah. susunan bagus, tema bagus, font yang dipilih sesuai, dan penggunaan warna2 yang soft juga amat menarik. kat sini saya dapati ada beberapa kelemahan kecil kowt. pertama, saiz layout yang agak tidak sesuai. sangat besar. so, kalau boleh ditukarkan kepada layout yang ngam ngan screen komputer tuh. boleh rujuk pada blog2 lain untuk rujukan. kedua, blog ni agak berat, mungkin disebabkan banyak gambar yang bersaiz besar. nasihat disini, kalau nak letak banyak2 gambar, perlu edit dulu saiz gambar tersebut. kecilkan saiz dari mb kepada kb. selain itu, mungkin afiqah boleh susun bahagian side bar dengan lebih kemas. mana yang penting, perlu diletakkan di atas, seperti kotak follower tu, dan mana yang kurang penting disusun bahagian bawah. mana2 yang tak perlu buangkan sahaja k.

entry2 dalam blog ni agak suwit2 semuanya. kebanyakan entry mengenai luahan perasaan tuan tanah dan entry kengenai kehidupan seharian. bila baca tentang kehidupan alam persekolahan, rindu pulak kat zaman skolah saya. huhuhu. antara entry yang suwit adalah puisi afiqah buat mr stranger dia. hehe. so, apa lagi yang ditunggu tu? jom terjah kawan kita ni...... jom jom...

15 comments:

meisnani said...

i'm coming first here ^^

NAZRUL AZAT said...

wah hebat benau ulasan cekgu :-)

eddy syrol said...

header kaw chantekkk..
*sorry takde kaitan dgn entry..heheheh

si kiut lavender said...

ok2...terjah skunk..:P

NuruL SyuhadaH said...

nice blog. polo me back okeyh ;)
nurulsyuhadahsuhaimi.blogspot.com

hawiz said...

nk komen per yer?..ehh..jom terjah...hehee

Christian Tadeo said...

Hello my friend. . .supporting you here. . .nice blog!

Literasura

CekbOlat-bOlat said...

lol~ oke2.. pgang tgn kuat2.. jom lompat blog sane pulakk.. wakaka

Saddila said...

huarghhh bagusnya dia review . berapa hari lagi turn dila ? kehkeh

~Nana BamBam~ said...

pasnie giliran sape ek? huhu..jom terjah!

Puan Kutu said...

woo nie kira adik2 la nie.nti br terjah,nak p msk dulu.jgn entri tulisan sms sudah,terus pitam nak baca.haha..

Adylia Qarissa said...

tak nak review blog dkna?? heheeeeeeeeeeee

Afiqah Fauzi said...

thanks untuk review ni abang hyz..!

sweet_sour said...

ehh blog kwn saye..!! hee

Ezzattie said...

jom terjah!