Pages

Followers

Friday, 23 December 2011

secret recipe tak halal? - bukti secret resipe halal.

assalamualaikum.. hai hoi hoi... awal bulan ni, heboh pasal secret recipe tak halal. aku tahu pun dari kawan kat facebook. sebagai pelanggan setia secret recipe ~ rujuk pada entry jalan2 makan2 dah tentulah aku sentap giler. benda dah masuk perut tuh. tapi, aku malas nak percaya bulat2 sebab dah banyak kes itu tak halal la, ni tak halal la nanti lama2 nasik pun tak halal. aku tak paham la orang2 yang suka timbulkan provokasi ni. nak je aku lempang laju2 orang yang wat cerita tu.
ni link yang aku tengok dari facebook kawan aku. nama blog terpaksa di gelapkan. tak nak la bagi traffik free kat dia. muahahaha tak pown tuan tanahnya nanti lancar perang ngan aku ala2 chef wan ngan adlin kang. tak pasal2 aku glamer free. ish ish ish tamo tamo. publisiti murahan tu...



sudahnya aku tanya bahagian jakim yang dirujuk bahagian status halal. lebih puas hati dan sah2 tak payah nak was2 kan? berikut merupakan email aku kat bahagian halal malaysia.
ni email aku kepada portal halal malaysia

ni email balas 

so, penggemar2 setia cake indulgence tu jangan risau oke? secret recipe tetap halal. dan baru2 ni, heboh pulak sms mengatakan air pepsi, coke dan twister ada virus hiv. sebab pekerjanya campurkan darah beliau ( beliau pesakit hiv ) ke dalam air tersebut. ko nampak tak? provokasi yang melampau. semuanya nak menjahanamkan bisness orang. nak percaya pun tak boleh, nak tak percaya pown tak boleh kan? bahaya tu... tapi kalo ko fikir baik2, baek tak payah minum. gula banyak. elok ko fikir tak payah minum untuk kesihatan diri. nasihat aku, jangan percaya bulat2 sms yang kamo2 dapat tu.

hyz bisik pada kamo : tanggung dosa sebarkan benda tak betul.

32 comments:

hawiz said...

syukurlah...sbb mmg mkn kt secret recepi tuh..huhu..

katasifat said...

i kiut....so i na komen!

i da lama xmkn. bukan sb isu halal tak...tp i diet ok...diet!

KO MAMPO!

DRceria said...

huhuhuhuu... akcelly,, hari tu DRC nak makan kt segamat, SR tapi last2 pilih pizza hut sebab lebih mengenyangkan... gluppp.. alhamdulillah....
=)

PopkoRn said...

hyz. tlg answer kat cbox blog haku k.


bpe lame feedback yg di ambil utk wakil dorg balas pertanyaan hyz?

arunapopkorn.blogspot.com

Kidichi said...

biasa la tu. Kita jangan la orang bodoh percaya je semua. Kena kaji gak

X.m.i.n.t.o.o.X said...

pnah dgr gak crita tak halal tu..
mujur still halal:D

wahai 'blogger bertauliah tu', jgn la sebar citer yang xtntu betul ke tak tu ye....:B

Pink Tulip said...

tenks hyz 4 da info :)

khairul said...

lega klu dh kompom

EDtv said...

jangan risau, ED tau Secret Recipe ni halal sebab tak silap pengurusnya terdiri drp ramai org melayu.. So, mkn la sepuas hati... hehe

Saddila said...

yaeayyy ! boleh truskan makan . mak pun happy :)

mieza said...

jgn minum pepsi atas sbb air tu ade kndungan gula yg sgt tinggi mgkin boley di terima.
bhaya utk kshatan.
tp kalo sbb ade darah org HIV, something wrong somewhere i think..

Adylia Qarissa said...

huh!! lega bdapat tau halal :)

Puan Kutu said...

walaupun byk provokasi syukur sy mmg tak minum apa pun jenis air yg bergas.syukur jugak sbb sy mmg tak pernah makan kt secret receipe.muahahaha...

Honey Kumicky said...

Aaa la...byk sgt da kontrovrsi mrahan cm 2...

lau nasik pn da x halal..honey nak mkan pe?? ish....

MamaEma said...

jenama yg terkenal jer selalu kena..mesti hasad dengki perniagaan je

Cik Syue said...

yeay, halal :)

diana said...

tak baik sebarkan fitnah..kan??

Nalisa Syahira said...

suka sgt mcm tu , tu tak halal ni tak halal , lepas tu halal , jap agy tak halal balik , tah pape ah , yg psl virus hiv tu mmg tk btl pun , tah pape ah dorang ni .

chemay said...

kecoh macam2 benda sekarangkan?
tah ape2.

*sebab tension dekat shoutbox. terus delete. hehe *

wannuramirah said...

fuhh naseb baek .. choc indulgence dihatiku :D

katak comel said...

td bru je lpk dpn secret recipe mydin usj..mmpu tgk jela..hoho

Cik Nurul said...

Alhamdulillah.. tulah, kite jangan percaya sangat dengan sms or pape yg post kat fb tu.. lebey baik selidik dulu kan kan? tabik lah dgn cikgu Hyz! =)

AwieKashi said...

wah...membantu betul kau..

seriously aku tak penah masuk secret recipe...

#nmpk sgt aku ketinggalan di situ -.-

asyraf ahmad said...

dunia akhir zaman. zaman fitnah.
hehe

to my blog - Acapsuur (>,<)

shida'R said...

bagus hyz..penyiasat yg berjaya..hehe..shida pun suke mkn cake ^_^

Ungu Violet said...

sukati jek cakap tak halal...huhu

Rapunzel Cikilolo said...

tu belum masuk isu kfc itu dan ini. apelah salahnye eh?

emy zulaiha said...

alhamdulillah jakim pon kate halal..ape lagi hyz..coklet indulgance 1~ :)

PIKA said...

haisy , dunia akhir zaman .. fitnah bersepah . tp nasib baik secret recipe still halal , bole mkn kek bnyk2 :D

CekbOlat-bOlat said...

dasyat btul skrg ni -_-

budakijaupendek said...

caiyok tuan blog.
selidik sendiri.

atencullen said...

hang pi buat utk subway plak...depa kata subway xhalal tadi baru tau kawan aku habaq kua kt tv