Pages

Followers

Wednesday, 18 January 2012

alexa traffic rank?

assalamualaikum... hai hoi hoi... maaf la sejak 2 3 menjak ni, aku bizi sikit lah. tak sempat nak mereview dan tak sempat nak blogwalking. so, hari ni aku terai buat sesi jelajah seluruh blog. hehehe. kamo2 penah dengar alexa traffic rank? ekceli aku tak tahu ape guna menatang ni. serius aku tak tahu dan aku tak paham. aku main register je. haha. tapi aku suka tengok traffic rank in my aku tu. kalo tak silap, aku register tak sampai sebulan lagi. mula2 aku register, aku punya rank in my aku, blog aku nombor 8 ribu lebih. hari2 aku check. hehe makin lama nombor tu makin kurang. sekarang da jadi 3 ribu lebih. aku tak sure ape benda dengan nombor tu. tapi aku rasa ianya positif untuk blog aku ni. kamo2 tau tak ape guna alexa ni? share boleh?
ada kaitan tak pic ni ngan entry? tak ada kan? saje bagi kamo2 cuci mata sikit. blushing* muahahahha

12 comments:

White Dove said...

serius tak pernah dengar tentang ni tapi macam best. thanks :D

Ungu Violet said...

sama ler...main daftar jer...pastuh wat derkk jer..tak amik tau pon...huhu

Phat said...

aku pun x ingat aku dah daftar ke blum..mmg buta la bab2 alexa ni huhu

MakNgah said...

xpernah ambik tau pun psl alexa ni.

fatin amalina husna said...

dulu ada baca psal alexa nie..tp skang dah lupa..haha..

bak kta p.kutu..mkn kpla ikan blis bnyak sgt..ngeh3~

Adylia Qarissa said...

gamabr tu nak bg up ranking kat alexa la tuuurrr...menyampah i tau !! hahahaaaa

dkna pernah guna skali jer alexa..pastu tak pernah buka sampai hari nie :)

khairul said...

aku pon x paham ha3x

asri (asrirayrock) said...

Ntah aq lagi la tak tahu.......

CekbOlat-bOlat said...

cane eh nk ckp? sbb org lain dh ckp "taktahu"

hehe.. bolat tak tahuu >_< maaff

Puan Kutu said...

dah lama gak la dafta,tp tak kisah pun dia turun ke tak.haha..

Cik tikah said...

itu ranking untuk tnjuk berapa org ramai org lawat blog kita. kan? hehe....

Hanif said...

Jom baca post ini tentang Alexa..
http://hanifidrus.blogspot.com/2011/11/apa-itu-page-rank-vs-alexa.html

Kalau rajin pergi ke sitemap saya cari labelling alexa..banyak maklumat..