Pages

Followers

Friday, 6 January 2012

review : fida story

assalamualaikum.. hai hoi hoi... segmen review untuk semalam petang, saya bawak ke pagi ini. sebab petang semalam membizikan diri kemas dapur rumah ~ rajin kan? oke, segmen review kali ini, memperkenalkan blog fida story.
header fida story


ekceli blog ni juga masih hijau seperti saya. blog ini start beroperasi sekitar mei 2011 dan hanya super aktif pada disember lepas. secara keseluruhan, blog ini perlu diperbetulkan dari beberapa aspek. pertama, header! yep header tu nampak sangat kosong, dan secara kebetulan gambar tuan tanah memakai baju hitam dan background pun hitam? so, nampak tak kemas dan kurang menarik ~ walaupun tuan blog nampak comey kat header tu. ehem3. kedua, mungkin tuan tanah boleh fikirkan sesuatu tentang tema warna blog. adakah sesuai gabungan warna hijau + pink + hitam untuk menarik perhatian pengunjung? 


ketiga, tulisan bahagian side bar tu langsung tak boleh dibaca. dengan warna hijau terang, dan tulisan yang sukar dibaca amat menyakitkan mata untuk bahagian itu. tuan tanah perlu mencari font yang mudah dibaca pengunjung, dan warna font pada tajuk entry perlu disesuaikan dengan warna background tersebut. keempat, untuk bahagian komen, lebih baik kalau tuan tanah tukarkan kepada pop-up window untuk memudahkan pengunjung meninggalkan komen. seterusnya, gangguan kotak yang bagi salam tu ~ aku tak tahu nama kotak tu.. hahahha  setiap kali buka page baru tu. mesti ramai pengunjung tak suka kotak itu.
yang lain-lain tu mungkin tuan tanah boleh rujuk pada reveiw2 yang lepas oke?


dan nasihat saya, tuan tanah kena rajin2 buat blogwalking sebanyak yang boleh. rugilah entry2 yang menarik hanya beberapa orang sahaja yang baca kan? kepada kamo2 semua, jom blogwalking kat blog fida story ni jom.........

11 comments:

Anum said...

jom blogwalking

LaLa said...

dulu ada gak kotak tu, tp da buang sebab lala sendiri rase serabut :P

diana said...

iklan terapung dia jugak menghalang sidebar.
lepas tu kotak yang bawh post "leave your link " tu pun tak payah ada..baik dia tukar dengan bloglist .itu lebih update dari widget itu yang tak berfungsi sepenuhnya..

Puan Kutu said...

masa mula2 blogging mmg suka meriahkan blog dengan macam2 benda serabut kepala lutut..bila dah byk membaca baru perbaiki sedikit demi sedikit..:)

Adylia Qarissa said...

lepas nie review blog dkna lak yea ;p

CekbOlat-bOlat said...

dulu laa.. mse newbie2 pkai kotak tu.. kahkahkah

syasyajohan said...

bagus lah ada orang sudi komen suroh blog jadi better

p/s:nak mintak review boleh?LOLxp

Ungu Violet said...

comey je tuan blog dia..:)

Cik tikah said...

best jugak kena review n kena 'kritik'. dpt updgrade blog kan :)

Honey Kumicky said...

bw time...

Saddila said...

err tolong review blog gua lagi sekali . hahahhaa . terjahh !