Pages

Followers

Saturday, 7 January 2012

review : the most beautiful pengemis in the world

semakin ramai pulak yang minta untuk review blog mereka. tapi nanti2 lah ye. ada masa nanti, saya buat lagi. ni segmen review yang ni pun, hujung bulan 1 ni baru habis rasanya. kepada kamo2 yang da join segmen review ni, minta bersabar ye. dan mana2 blog yang dah join, tapi tak direview, faham2 lah ye, maknanya kamo tak ikut syarat yang ditetapkan.

malam ni, memperkenalkan blog the most beautiful pengemis in the world ~ kelas ko pengemis! blog kali tak banyak nak diperkatakan. mungkin hanya perubahan2 kecil sahaja yang perlu dilakukan tuan tanah. kita bermula dengan header. pada saya header dah menarik. cuma mungkin akan lebih menarik jika punya background bewarna untuk menonjolkan figura tuan tanah dan lelaki sekacak saya tu. sebab imej tuan tanah dan lelaki tu hampir ditenggelami oleh warna putih background. dan kalau boleh, ke bawah sikit header tu. ni terlalu ke atas sangatlah... nampak tak cantik...

sebenarnya saya tak tahu apa fungsi ruangan facebook tersebut. bukan hanya di blog pengemis ni, tetapi di kebanyakan blog juga punya ruangan facebook ni. kalau tak membantu apa2, lebih baik buangkan sahaja. dan seterusnya, apa kata ruangan 'coretanku' itu ditukar kepada blog archive yang biasa. sebab blog archive ni lebih mudah pengunjung untuk melihat entry2 yang lalu kan? dan advice terakhir saya adalah, mungkin dah tak realeven lagi widget pertukaran link kat bawah tu. sebab tak semua link tersebut aktif kan? blogwalking mengikut kotak jerit pun dah cukup kowt. dah buang mana2 tak berkaitan, blog kompom lebih laju nak loading.. so, selamat berblogging pada tira @ pengemis k. rajin2 lah blogwalking yaw.

hey kamo2, jom skodeng pengemis ni. blogwalking sama jom.

18 comments:

CekbOlat-bOlat said...

bolat take note !

hawiz said...

yup...accept that advise...hihi

nini said...

bestnya ada yang sudi tegur...=D

Cik tikah said...

dia ni sgt rajin komen blog cik tikah. baik kn pengemis ni :D

TiraPengemis said...

maceh HYZ...malu2 itik dah nie...
da lama tunggu review ni taw...huhu...

pesanan buat HYZ: tira akan baiki lagi blog tira..I'Allah...sgla advice kam0o amat sy hargai...

syg kam0oo lah~
*wink2*

tengs :D

TiraPengemis said...

tq jugak yg komen2 kt atas tue...esp cik tikah..hehehe

emy zulaiha said...

acknowledge the advice!haha hamboy dah mcm pengkritix hyz! :) good :)

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

shida'R said...

terjahhh!!

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

peeewwwiitts!~

Joe_Hans said...

hye hyz.. hahaha.. maaflar, blog hencik johan dah xmemenuhi criteria ekh? sebab terbengkalai dekat seminggu dah.. sory lar.. final exam sekarang.. perlu direhatkan dulu blog hencik johan 2.. & akan diaktifkan kembali minggu depan biler exam semua dah selesai.. :)

Saddila said...

woowww kak tirah . i laffchiuuu !

L said...

seronoknya di review.. huhu.. xda sapa ker sudi review blog aku. hahahha


jom luangkan masa baca sebentar.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

Aida Omar said...

review yang bagus untuk tirah.. :) semoga maju jaya..

Puan Kutu said...

wow pengemis pun ada blog..dunia memang tanpa sempadan.hoho..

TiraPengemis said...

lawak komen puan kutu...hehe...

Koding said...

Si Kumis said, Selamat berblog TiraPengemis...

Ungu Violet said...

dah terjah dah..:)