Pages

Followers

Wednesday, 4 January 2012

review : my heart only for you

petang ni, mempersembahkan blog my heart only for you ~ jiwang tak? hahahha header pown suwit2 kpop segala. tuan punya blog adalah honey kumicky yang merupakan fan daniel adie dan sukakan ombak rindu katanya. 
header yang so suwit

blog my heart only for you ini wujud sekitar disember tahun lalu (2011). perasan tak kalau kita p blog remaja perempuan, background blog mesti warna pink? tak pun mesti ada sikit warna pink yang menylit dalam blog tersebut. termasuklah blog ini yang memilih pink sebagai tema blog dia. simple dan nampak agak kemas. cuma ada beberapa part yang boleh honey kumicky perbaiki. pertama, warna tulisan pink/pepel tu mungkin agak mengganggu pengunjung untuk membaca dengan jelas. so, kalau gunakan warna yang kontra dengan background colour tu, nampak lebih jelas entry tersebut. so, tak de lah semua pink kan? bagi variasi sikit warna dalam blog untuk nampak mnarik. tapi kena paham jugak padanan warna ye. takut jadi haru biru pulak bila tersilap warna. 


keduanya pula, mungkin cik honey kumicky boleh letak bloglist dalam side bar tepi tu. sebab nampak terlalu kosong kat sana. seterusnya, sila kurangkan penggunaan ringkasan ayat. sebab penulisan ni, samalah macam karangan kan? so, kurangkan penggunaan ayat macam dan (n), untuk (utk) dan yang lain2 tu jugaklah. sebab ramai yang tak berapa berkenan dengan ayat ringkas ni. so, harap boleh diperbaiki lagi ok? yang lain2 tu dah ok dah. mungkin akan lebih baik bila dah lama berblog nanti. so, selamat berblogging ya?


hey kamo, jom follow dia ni, dan jom blogwalking ke sana. kita berkenal-kenalan nak? jom2...

10 comments:

CekbOlat-bOlat said...

fewwit =) hm.. blog bolat pink =.="

Honey Kumicky said...

tq cuz review my blog..padahal da mengamuk kemarin kn..heehee..

tq gak 4 dat advice...

Cik tikah said...

uh, good! :)

hawiz said...

auww..pinky3..cute lor

Ungu Violet said...

sweetnye tajuk blog dia...:)

Zamani84 said...

blogwalking... jemput singgah ke blog sy :)

http://zamani84.blogspot.com/

shida'R said...

pink jer semua hehee ^_^

shark said...

blog aku pung pink jugak..
hahaa..
maybe leh komeng2 skit:)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . pink gitu . hehe :)

Puan Kutu said...

yup mmg tak berkenan klu entri perkataan ringkas,klu jiwang2 cerita pasla pakwe n awek lagilah tak berkenan, sikit2 ok.haha..