Pages

Followers

Monday, 23 January 2012

roti john, pantai puteri melaka

assalamualaikum... hai hoi hoi.. lama tak share makan2 ngan kamo2 kan? hehehe. ujung tahun lepas aku p melaka dengan akak aku diiringi incik osmet. kami p kat area sungai udang kalau tak silap. then kawan akak aku bawak kita p makan kat pantai puteri kalau tak silap la ~ ingat2 lupa la... punyalah bagus kawan akak aku tunjuk jalan sampai pusing2 kat town tu tak jumpa2 jalan? cehh!!!! ikut sedap dia je... terus je dik... terus je... hambek ko, ko pun tak tahu jalan kan? len kali tak tau jalan, dok diam2! hehe


dah lewat petang jugak la sampai pantai puteri ni. ~ adalah sejam pusing2 cari jalan... ke sana je pun semata2 akak ni nak memperkenalkan roti john yang terkenal kat melaka. oke fine!! jom cuci mata tengok roti john melaka...



boleh tahan la rasanya. besar dan panjang ~ plis jangan fikir bukan2 ye. dan isinya mabeles.. tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pelayannyer macam syialll. seyes aku cakap. muka masing2 macam mintak ditenyeh2 dengan montot lembu. geram aku! dah la muka mencuka, siap jeling2 lagi... bila nak tambah order, panggil pelayan boleh pulak buat tak tahu... kena panggil 3 4 kali baru nak datang. dah datang tu, cadangnyer nak order sotong goreng tepung. dia cakap oke. dalam 5 minit gitu dia datang sambil bawa order orang lain pastu lalu kat kitaorang cakap "tak ade lah". terus je blah macam tu je. tak sempat akak aku nak order lain. patut la tak ramai orang datang kedai ko.!!! owh ye, ni kedai betul2 depan laut tu... so, tabahkan hati kalau nak makan kat sana ye. 




21 comments:

Edy Fee said...

mati2 aku ingt ikan keli bakar dr jauh td,ehhehe

hawiz said...

sedap3..tp aku mkn sate kt sana gak..sedap giler weh..sate pe ntah name warung tu

Saddila said...

grrrr tak bekpes lagi ni . berdarah hidung tengok :(

eddy syrol said...

nape roti jhon dia cam hangus?

Puan Kutu said...

macam hangit je roti john tu..patutlah nmpk tak sedap,rupanya servis macam hampeh!

pykapikot said...

sedapnye . nak sikit . hehe

Syaifuddin said...

nak sikit ...secubit pun jd ler ..hehe

syafiqakarim said...

p melaka xckp.br blk nih.hahah
sodapppp

HafizRahman.com said...

lawatan balas =)...macam bess..boleh try nanti...

Azekzk said...

first time nampak roti john mcm tu. Biasanya dibalut dengan telur.

White Dove said...

roti john kat s'wak lain sikit. next time nk try kat tmpt lain pula, jln2 cari menu baru. malaysia is so rich with delicious food. :D

sabry oppa said...

makan pun perlukan kesabaran...
hehehehe..
pape pun nampak sedap lah ..
lapar lah pulak....

Koding said...

Harge macam mana?? Mahal tak??

khairul said...

lama x pekena roti john

nur_za said...

awat hangit semacam je

Joe_Hans said...

duk melaka dekat setahun lebih..xpernah tahu pun... hahahaha

Beckhrooy said...

oo, roti john kat melaka famous ehh, boleh try ne

sharul izam said...

owg pantai pteri tu kadang mmg macam tue...tak sedap sanagt pon roti john dy..haha...:P

sharul izam said...

lupe minta maaf ar owg melaka macam tue..ikhlas owg melaka yang baik hati..hahhaha

chemay said...

masa bulan ramadhan.
kat area kolej chemay banyak jual roti john.
rindu nak makannnn
T___T

~Nana BamBam~ said...

aik roti john ek ? ingat apa tadi..haha