Pages

Followers

Tuesday, 24 January 2012

tahukah kamo2 semua? ~ zaman universiti

assalamualaikum... hai hoi hoi... dulu aku penah siarkan entry tahukah kamo2 semua bab 1. ramai yang request untuk aku ceritakan time aku sekolah rendah. nanti2 lah ek. aku nak cerita time aku kat 'U' dulu. tau tak aku 'U' mana? hahaha pandai2 lah cari kat entry2 sebelum2 ni ye... nak tau perangai aku time kat 'U'? jom skodeng........

1. tahukah kamo2 semua, masa kat 'U' dulu aku ada beberapa koleksi payung. jangan terkejut sebab kat 'U' aku tu kamo2 akan nampak femonema dimana rata2 pelajar akan pakai payung. tak kira lelaki atau perempuan. so, aku tak nak ketinggalanlah kan berpayung ~ panas wooo pastu siap lawan antara pelajar payung sape lagi besar. ~cam siot je budak2 ni. aku pulak penah tercurik payung orang. sedar2 aku tak tahu aku pakai payung sape. ~tak salah kan? ter....

2. tahukah kamo2 semua, masa tahun pertama kat 'U' saya pernah buat kerja gila main hujan kat depan ramai orang. semua orang tengok. hahahaha ~ ada aku kesah? sebab aku memang suka main hujan. ala.. time tak matang tu biasalah.. pastu tak buat dah. dah tau mahu. hahaha tapi dalam hati hanya tuhan yang tahu. ehem3...

3. tahukah kamo2 semua, kalau aku lepak kat kolej ( kolej kediaman ) malam2 aku akan makan 2biji burger sahaja sebagai makan malam aku. double beef burger dan benjo burger. kalau aku merayap ke kolej kawan aku, baru aku makan nasik. ~selalunya aku makan sorang2 je.

4. tahukah kamo2 semua, walaupun pihak 'U' ada sediakan perkhidmatan shuttle bus untuk hantar dan ambil pelajar ke fakulti masing2, aku tersangat jarang naik bas untuk ke fakulti. sepanjang aku belajar kat 'U' kurang 10 kali aku naik bas untuk ke fakulti. aku lebih suka berjalan kaki.

5. tahukah kamo2 semua, time kat 'U' salah seorang lecturer aku panggil aku mat ketom. ~ siot kan? sebab dia tengok mata aku stim je pastu kalau dalam kelas aku blur2. dah la dalam kelas lelaki 5 orang je? so, aku je lah yang kena kalau dalam kelas tu. huh!!

hyz bisik pada kamo : seyes! rindu zaman belajar.....

34 comments:

laskar pelangi said...

bab kmpol payung tu yg paling hot..kih3

hawiz said...

payung?..xpenah gune..hahaaha....kalo lgu umbrella by rihanna tu penah la layan..besttt

Cik tikah said...

hahaha.. igtkan lecturer tuh pnggil mamat korea :P

si ngokngek said...

rasanya main hujan tue mcm tak boleh blah ja,nie mesti mengayat awek erk..HAHA

happy holiday!!

AwieKashi said...

mat ketom? macam nama nickname rumat aku je..phetom..hahaha...

aNereO UsitHe said...

story yang menarik.. :) kite pun da rsa alam u...beshhhh

Rapunzel Cikilolo said...

aku tak pernah pakai payung waktu hari panas kat universiti. sehan... haha

Spudin said...

payung tu aku guna time urgent je mcm ribut petir ..haha

Saddila said...

kemain abam berpayung ye ? heee
patut la kurus kering , suka berjalan kaki . ehh -_-'

Popkorn said...

mak ketom... nice what.. hahhaa

Umar said...

haha! payung itu sgt perlu!

DRceria said...

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!?

eszyamin said...

macho la lelaki berpayung..

saya cello191 said...

uish...guna payung.
ni putera lilin...^^

khairul said...

mat ketom ?

LaLa mhdnor said...

hebat la x naik bas, pelajar yg sihat la ni kan :D

pykapikot said...

suke part yang kumpul payung tuh :) hee . tahu takpe . skrang pyka pun dah ade 6 payung . macam gamba ade . baru sem 2 :) hee

farah hanim said...

hahaa
nice experience
kumpol payung memg style kat U :D

Ungu Violet said...

mat ketom??!!!!...hahaa..:P

Edy Fee said...

rajinnye ko jalan kaki..haha ptot slim smp skrg.hahahaha hurmmm environmental lover ke...
tengok muka ko dlm pic ni baru p[asan mcm muka sapa..sama plakon korea dlm 'liar game'

ieda said...

ekekke mat ketom .. kenapalahh dgn gelaran tuu ekeke :)

Adylia Qarissa said...

ada tak payung color pink?? heheheee...

~Nana BamBam~ said...

payung pelangi best jugak kan..cantik :P

shaberry1437 said...

HEHEHE... Indah kan bila sesuatu benda yang kite buat dulu.. terkenang. refresh!

si robot comel said...

aku kat sini pun kumpul payung gak,hehe.

mat ketum?style,haha

eddy syrol said...

hi mat ketom... *matilah..hahhaa

Hanif said...

Zaman aku dulu..kalau pakai payung kena kutuk..hehhehhe

Joe_Hans said...

xmampu nak berpayung... cam segan plak nanti..hahahhaa...

btw, MAT KETOM??? hahahah...

Cik Nurul said...

seronok ok time belajar.. kite sekarang dah last sem ! oh~

fixifiq said...

Ketom tu apa? Ingatkan ketam. @.@

Puan Kutu said...

rindu juga..

tp serius tak macho klu pakai payung.sy dulu ala2 ganas sanggup berpanas klu g kelas.kulit muka smp kontra dengan kulit sebenar sbb gelap kena panas hari2.

tp klu hujan terpaksa gak la pakai payung.tu pun tumpang payung kawan.kahkah..

Puan Kutu said...

lupa nak komen..hai cikgu mat ketam..:)

syErAh said...

wakaka.

klu ade laki yang berpayung kat kampus sy, memang kne bantai gelak.

tunggu bas lagi penat dari jalan kaki tgah2 panas. =p

Juliet_iRa~" said...

hye mat ketom!;p