Pages

Followers

Monday, 26 March 2012

biadap!!!!

assalamualaikum... hai hoi hoi... ni entri lepas geram. kat rumah ni, kami duduk bertiga. aku, incik wahab ( nama samaran ) dan incik martono ( nama samaran ). antara kami bertiga, incik martono paling ramai kawan. kadang2 tu datang lepak rumah. oke fine, aku memang tak ada masalah. sebab aku memang hari2 ada kat rumah ~ aku tak ade kawan oke kat kL ni. haha so memang duduk rumah je. incik wahab dia, memang workaholic punya orang. balik tengah2 malam punya. 


aku bengang ngan kawan2 incik martono ni. jujur aku cakap, aku tak kesah kalau kawan2 incik martono nak datang rumah. tapi, ko sebagai tetamu, sila buat macam tetamu. aku, incik2 osmet tak pernah cakap "eh wat la macam rumah sendiri ek?" tak de..... tak pernah hokey. dalam beberapa kawan dia ni, ada sorang si gemok ni yang aku paling tak berkenan. kalau datang rumah, siap bukak baju, pastu memang elok je dia buat macam rumah sendiri. amik air botol dalam peti, sebotol oke, bukan segelas..... dia bawak p meja makan, pastu paksa incik martono bukak laptop, bagi dia main game. syial tak? pastu elok je isap rokok. debu rokok bersepah. ni memang orang biadap!!


aku perasan, incik martono ni pun malas nak layan si gemok ni, time tu incik martono mengantok. dia tido dalam bilik. aku duduk meja makan layan laptop aku, sama wat kije ~ eh wat kije ke? haha. si gemok tu dok berhadapan aku, dia men game kat laptop incik martono. bila dia dah bosan, dia selamba masuk bilik incik osmet kejutkan incik martono paksa2 suruh buat apa tah. aku dengar la, incik osmet cakap, "nantilah.. aku ngantok ni, nak tido". si gemok tak paham bahasa ni, paksa2 jugak memang biadap syial dia ni. nyampah aku tengok.


tu satu kes. ni lagi aku bengang tahap dewa. aku kat rumah memang aku kunci pintu. kalau kawan2 incik martono datang, dia ketuk pintu macam nak roboh!.. bertubi2 dia ketuk. dah lah tak bagi salam, pastu ketuk pintu macam nak pecah pintu oke. boleh mampos sama ko. memang aku tak akan bukak!!!. bukan sekali oke, banyak kali benda ni jadi!. ko rasa apa pandangan jiran2 bila orang biadap macam ni datang ketuk pintu macam tu? tak ke macam along nak kutip hutang? syial kan? aku rasa ni kerja si gemok ni jugak. incik wahab penah sound incik martono pasal kawan dia ni. sekarang dah tak datang rumah dah. cuma ketukan pintu cam syial tu masih berlaku. lagi sekali ada orang ketuk pintu macam tu datang rumah, aku akan cakap. "oi ba**, berambus ko!!!"



hyz bisik pada kamo : budi bahasa buadaya kita, jangan ikut perangai aku yang mencarut kat entri ni!!

24 comments:

nafaz lynn said...

saye memang menyampah orang macam tu.. tak tau malu lgsung.. eii.. bile bace crite awk sy pulak yg geram..

Juhainie said...

sabar ye..memang ada je benda cam tu kat sekeliling kita..banyakkan sabar.^_^......

grawwrbabe. said...

Erm, owg xde didikan memang mcm tue. Giler.. lau owg kan hydz, da lame siram ngan air kai baldi. biar die tahu malu lak...

Anum said...

x ada adab lansung :(

fatin amalina husna said...

ish..terok betul..susah sgt sound je si gemok tuu..spesies x mkan saman nie..hak3..

hawiz said...

mak aih..ko sound je...xpadan gemuk....dtg umh org wt umh sendiri..brg org wt harta...siot je..opss...aku lak yg hangin!

Rapunzel Cikilolo said...

hyz... maybe si gemok kurang kaseh sayang... **eceh, aku back-up

NAL said...

sabar bro Hyz..memang ramai org mcm ni..NAL pun dah pernah alami..memang geram..

TiraPengemis said...

uishhhh...kalo tirah ada kt situasi abg hyz pon bengang jgk...kalo umah org die bleh wt cmtu apatah lg uma sndiri...cm sarang tikuihhhh kot..hahhaa

Popkorn said...

Yang atas tu gmbr encik martono ke wahab?

anamizu kaito said...

rasenye si gemok tu xdela smthing wrong ke hape kot kat mental die kan? tp mmg guwa pon rase geram bace..hehe





luv,
cik ana

❖ FS ❖ said...

same same bagi nasihat je lah , kalau nasihat pon tak boleh terima emang tak tau nak cakap ape dah tu . kureng kasih sayang kot ahahaha

AzRi AtHiRaH said...

wah kalau sy bengang.,mmg nk mkn penyepak.,wakaka^^

cik kiwi's said...

muahahahaha. kim salam encik mortono..kah kah

Puan Kutu said...

hahaha serius menyampah gak dengar.apehal sigemuk tu ekk.mmg biadap.nasib si 'bluehypo' nie beradab orgnya.hakhak..

Cik tikah said...

sabar yer tpi bab hisap rokok tuh tak boleh diterima!!

emy zulaiha said...

leceh betol org takpaham bahase nie kan. sbr yee hyz :D

sis92 said...

wa pun mnyirap jugak klu kena mcm ni huhu

seeloknya bincang elok2..biar pedih tapi utk kebaikan bsama jugak.

Joe_Hans said...

pernah mengalami masalah yg sama, malahan lagi teruk... pffftttt!

cendol said...

haha lempang je lah si gemok tu
suh dy telan abu rokok dy tu

fyna said...

kalau org mcm tue, mmg patut dapat maki je.. ^^;

syafiqah mokhtar said...

huhu org mcm tu sepak laju-2 jew ...

c'axoera ヅ said...

lempang ajer orang gitu hehehe....jom pakat ramai2 kita gi lempang ajer dia hahaha

Adylia Qarissa said...

errrkkkk!! otak tak betul kot..