Pages

Followers

Tuesday, 20 March 2012

perkara yang mesti terjadi pada hari ambil result SPM

assalamualaikum.. hai hoi hoi ... esok result SPM keluar. tetiba aku teringat balik zaman aku muda remaja nak amik result SPM. hehe.. just nak share pengalaman aku time amik result SPM. dan aku saje nak bagi budak2 SPM cuak! kah3.
budak ni dulu amek spm relaks je
kalau tak silap aku, time tu aku pergi sekolah naik motor ngan best friend aku mustakim ~ aku tak tahu budak ni dah jadi apa. lama giler aku tak jumpa dia. sampai sekolah, tak ramai budak yang datang lagi. beberapa kerat je yang ada. time tu result kena amik kat dewan sekolah. ada beberapa cikgu yang jaga dan bagi result kat pelajar. seyes, nebes giler dowh. dup dap dup dap jantung aku. tapi kan, aku selamber je masuk ambik result, sebab aku fikir nebes2 pun result memang dah ada, ko nebes mana pun result takkan boleh ubah dahhhh...

time aku amik tu, cikgu sape tah aku lupa nama sebab dia tak ajar aku. ~ tapi aku ingat muka dia. dia senyum tengok aku. sambil2 tu dia tengok result aku dulu baru dia bagi kat tangan aku. aku ucap terima kasih kat cikgu, pastu aku terus blah tanpa aku tengok result. hahaha.. pastu cari tempat sorok2 tengok result. hahaha. alhamdulillah.. semua lulus. tanpa huruf G. haha.

time ni kawan2 sebok carik aku. nak tengok result ~ sebok je!! pastu kawan2 cakap, cikgu itu cikgu ini pun carik aku. nak tau result untuk subject yang mereka ajar. apa2 pun, aku jumpa cikgu seni aku, cikgu suziati. dia senyum lebor aku dapat A1. dia cakap, untuk SPM ni, memang dia dah target untuk aku dapat A1. dia target dalam sekolah tu cuma 2 pelajar je untuk dapat A1, aku ngan budak kelas aku, herry. tapi aku sorang je dlm sekolah tu dapat A1, member aku tu dapat A2. 

pastu sebok junior2 carik aku, nak tengok result jugak. ~ jangan harap ko nak dapat tau! ko sape? haha. result aku tak de lah cemerlang sangat. tapi oke lah untuk budak malas study macam aku. pastu aku call my mum. bagi tau result. mak aku macam tak caye. dia boleh cakap " ye ke?" huh! tak caye ngan kebijaksanaan anak dia yang comel ni?

.: perkara yang mesti terjadi pada hari ambil result SPM :.
1. kau bukan orang pertama yang tengok result kau! cikgu yang bagi result tu akan tengok dulu.
2. kawan2 kau pun sebok nak tengok result kau.
3. cikgu-cikgu yang baik ngan kau, akan cari kau untuk tau result kau.
4. junior-junior kau pun sebok tanya result kau.
5. kalau ko pergi sekolah sendiri2, mak bapak kau mesti akan call untuk tanya result. kalau oke bagus lah. kalau ko? nak jawab ape? haha
6. yang datang ngan mak bapak tu, kompom lagi ngeri nak tau result, dapat result teruk, dapat penampo terus kat situ!
7. kau akan lebih ngeri bila kawan2 kau melompat2 keriangan dapat result yang cemerlang.
8. bertambah2 ngeri bila ada kawan2 yang menangis sebab dapat result yang tidak seperti diharapkan. " wuwuwuwu ape aku nak cakap ngan mak bapak aku"
9. errr ada nak tambah apa2?


>update<
lepas amik result mesti sedara mara akan call mak bapak kita atau pun tanya kita, result spm dapat berapa? pastu jiran2 pun sebok tanya, berapa A dapat? "anak makcik ni dapat 9A je" ~ sentap!!! pergi mana2 pun orang sebok tanya result korang. perkara ni akan berlanjutan untuk 3hari berturut2. pastu baru akan reda sikit. keh3. jahat aku bagi budak2 ni takut. hahaha
hyz bisik pada kamo : rindu masa lalu

39 comments:

Anum said...

teringat masa nak amik result dulu

grawwrbabe. said...

Hahaha... spm memang kenangan yg masam manis ku !

yusuflaili(Goku) said...

salam;
Lagi satu ada yang nangis-nangis tak kurang pulak melompat mcm beruk..

AzRi AtHiRaH said...

saje nak bagi org betambah cuak an!

saya cello191 said...

time aku nk ambik result...
abg2 n akak2 aku sebok ja call nak taw tesult..
nasib baik rslt ok~~

^^

Ckin Kembaq said...

amik result apa2 pun, mesti nangis..hoho sgt sadis di situ.. ^_^

p/s : btw, ok lagi..hehe

Akak perihatin said...

Haa x sbau nk tggu result adk lelaki aku, dia adk lelaki bongsu harapan keluarga...moga2 lulus dgn cemerlang..masa aku dulu nk ambik result pg sekolah lmbt2 time x ramai org cuma member2 rapat jer yg tgk..he he

Prince auta said...

lepas ambk result terus bla.. haha

Syasya Johan said...

ok dah dpt tip,ambik result jngn tengok dulu,sorok2 sikit bru tengok,hahaha

sis92 said...

haha lawaklah..
dulu pun sis neves gila dahlah ibu datang dari jb ..
makcik pun ada..pakcik pulak GPK Hem kat sekolah gila tak cuak..
alhamdulillah pulang dengan senyuman ^^

-SUPERGIRL- said...

gud luck !

DRceria said...

DRC tak suke time amek result SPM DRC.. hate it!~ :(

khairul said...

suspen giler dulu

faizah husna said...

haih...bikin cuak jeh...daaa~
wish me luck :)

O CIKTEDDY said...

wekk..x cuak pon..esok titew pi ambek result...huhu

amirahanani said...

takut hanya tuhan yang taw,cemana la nak face ckgu2 nak ambek result sok.ish xtaw la.ketaq ni

Radin87 said...

yess.. ingat lagi masa pengalaman gi amik result SPM. heheh =D
happy memory

Rapunzel Cikilolo said...

memang. cikgu kelas aku tau result aku. then g sebar kat semua cikgu aku. huhu. rindu lak zaman dulu

gadismanja said...

haha ,, wat cuak je ,, tanak arghh g amek esok leh tak ?? haha ,,

Popkorn said...

aku dapat 10 hengget cikgu BM aku kasi.. sebab aku ng sorg lg membe aku je dpt A1 BM... HAha...

Aien Nia said...

ahaha..bace nie jadi makin bedebo la pulak..

si robot comel said...

hahaha,teringat time amik SPM dulu,cuak habis

sharul izam said...

spm kan...dah lama dah tggal...kat u ni tggu result jer ar..hehhe..

Hanif said...

Betul..betul..

Ct Mawa said...

haha..teror nya lukisan A1..tahniah3

Anonymous said...

i get my result true phone by my lovely teacher!!!!

Khairul Rahman said...

erm..erm..ermm tak berapa ingat lah apa yg terjadi semasa aku ambil result spm dulu.. cuma yang aku ingat aku SUKA wanita yang BERTUDUNG

NAL said...

teringat lak situasi ketika ambil result STPM hari tu..adoi..tersentap

Adylia Qarissa said...

dkna pon dapat A gak tuk subjek seni..kagum!! ;p

shida'R said...

hehe..terinagt...terinagt..hehe

Puan Kutu said...

sy amik result pada hari kedua.hari pertama tak dapat sbb sy hilangkan buku teks,dh bayar tp slip bayaran tu hilang mana ntah..mmg ramai yg bisik2 sy nie antara best student tp tak percaya hinggalah tgok result.

best student pun sekolah biasa yg takde dpt 9A,kiranya tak boleh dibanggakan sgt.tp bolehlah dr takde.haha..

aswadz said...

aku dah lupa dah camne perasaan amek result SPM.

Anonymous said...

hahah, SPM bukan ukuran kebijaksanaan yg hakiki...

Koding said...

Tahniah kepada Calon SPM 2011 yg mencapai kecemerlangan dunia dan akhirat...

Jemput singgah ke blog Koding...

Edy Fee said...

bese la..tp best ape skali skalai jd perhatian..paling tak leh blah bila macik2 tepon tanye jugak..sibuk nak banding ngan anak2 diorang

:: amira bahardin :: said...

btol3..paling xleh blah biler iman kt masjid bt pengumuman TAHNIAH lpas solat berjemaah..mahu malu2 smpy turun tangga masjid pn kaki rasa bengkang bengkok..muahahahaha

Ibu said...

mmg betul tu..x kira time skolah dolu2 atau time skrg..

chinta qiela said...

semuenye betul . hee (:

Anonymous said...

seram la plak ambil result spm....

Huh!