Pages

Followers

Tuesday, 10 April 2012

18SG : HISTERIA part 3


Kejadian kali ni pulak time aku kat UNIMAS. time ni aku 1st year ~junior yang jambu. time tu campus baru UNIMAS tak buka lagi. Kami pelajar2 masih lagi berkampung kat campus timur ( campus lama ). time ni aku duduk kolej kenanga, kolej ni sekarang jadi markas untuk budak2 palapes, suksis ngan tudm. time aku dok kolej kenanga ni, memang campur dengan budak2 palapes, ngan tudm lah. time ni suksis tak de lagi. ~ eh pesal banyak 'time' ni?


time tu malam. masing2 tengah study ~studylah sangat... aku men game zuma kowt. seingat aku, aku dok apartment D266 or D226 tak ingat lah. ke dua2 tu salah? lantaklah... tetiba aku rasa block kolej bergegar... rasa macam ada orang lari2 kat koridor  ~ eh betul ke eja ni? pastu bunyi bising giler.... tetiba bunyi jeritan yang menyeramkan..... what the tettttttttt!!!! apakah itu?


time tu aku tak amik port sangat. tetiba ada budak umah bagitau, ada budak pompuan palapes kena histeria. kecoh seketika. time ni aku buat derk je. sambung men game zuma kat laptop kawan aku. ramai budak2 bergegas nak p tengok. tapi tak boleh naik block budak pompuan lah.... esoknyer aku tanya member aku ~member aku yang pamela anderson yang aku bagi dia hadiah coli tu. ingat lagi kat dia? tak ingat klik sini. kebetulan dia pun palapes jugak. so, sesi temuramah dijalankan. dia cakap, budak tu time tu demam pastu tengah malam tu tetiba dia kuar kat pintu rumah ~ rumah dia tingkat 2 budak2 ni risau la sebab dia demam, pastu lain macam je dia kuar. budak tu cakap dia nampak hantu jepun tengah berkawat kat padang kawat bawah. time tu dia dah diri kat koridor nak terjun... nasib budak2 umah dia tahan. pastu terus pengsan, terus jerit2 kena histeria.


kejadian ni berterusan seminggu - 2 minggu macam tu.. tak baik2 budak tu. macam2 ustaz datang. ada pernah sekali tu sekali 3 ustaz datang berganding bahu. ustaz tu cakap ada 10 jin yang masuk badan budak tu. ngeri kot dengar. aku pernah curi2 naik block perempuan tu nak tengok keadaan.. hehe dapat tengok la... terbaring je sama kawan2 pegang kaki ngan tangan. kejap cakap siam, kejap cakap cina kuno... aku dengar2, ada orang tak puas hati ngan family dia. nak kenakan kan ayah dia or mak dia ~ aku tak pasti tapi kena kat budak tu... last2 9jin dapat dikeluarkan...  1jin ni ketua dia degil... kesudahannya aku tak pasti, yang aku tau budak tu tak habiskan belajar, balik semenanjung berubat kat sana... siannn.....


tammat

22 comments:

Anum said...

teringat zaman sekolah2
ramai kawan2 yang kena

Adylia Qarissa said...

kalo zaman sekolah banyak cerita macam nie kan??

kalo zaman kerja banyak cerita gosip laki orang mengatai dengan anak dara lah..anak dara kacau laki orang la..bos miang lah.. ;p

Izz Faizah said...

kat skolah sye dlu pun ade byk kali kne..ksian bdk pmpuan tu.. :)

sis92 said...

huhu kesian budak tu..
dulu kat asrama pun ada jugak yg kena ckp2 jepun sbb skolah dulu tmpat jepun pancung2 hukhuk

DRceria said...

uuiishhh....! kena kuatkan iman walau dimana kita berada..

yusuflaili(Goku) said...

salam;
Dahsyat..gambar tu..ingatkan ada kaitan dengan cerita ini tadi,

Puan Kutu said...

dasyatnya smp 10 ekor jin asuk badan budak tu.dan yg paling kesian dia tak smpt habiskan studi.mmg tak berhati perut siapa yg membuatkan dia jadi begitu..:)

NAL said...

sambungan yang mantap..lama NAL tunggu sambungan ni..teringat lak zaman2 sekolah rendah..

Edy Fee said...

perghh terbaik la..ngeri siot...takuit la klau aku tak tido

TiraPengemis said...

jin ke 10 dtg ni....hahhaa~

#uishhh...ada jiran kwn aku, meninggal sbb jin tue kuat sgt...badan budak tue lemah xleh lawan jin tue...bahaya jin nie#

mujur la jin samsudin ok je...hahaa

diana said...

akak masa sekolah dulu pun ada kawan2 yang kena.takut la..tak nak tengok..takut..:)

KorN said...

kalo tirah ke 10, aku ke 11 dtg ni.. kah kah

TiraPengemis said...

korn: wowww....korn nak jadi jin jugak weyhhh...bleh isi borang yer....hehe

bulan bintang said...

uwarghhh.. best cite nie *padahal nga takot. sorg2 je kat uma nie*

✿ cik pieQa ✿ said...

eh eh incik senior unimas.

skrg bukan takat kat kenanga je, kt kolej allamanda, bunga raya pon selalu jadi.

tasik unimas kat kampus barat tuuu yg bikin seram. huuu~

Fathiyah Selamat said...

kesian budka tu kan?? lau da dok skola assrama mmg mcm2 ..dulu mse aku skola pun mcm2 gak cite dgr.. seram wokk...seb baik aku tak kne.. Alhamdulillah... =)

ezyra daniel said...

nasib gurl tu sme gan arwah mak zyra..npe perlu de owg ati bsuk cm tu dlm dunia nie?
tp tkpe la..zyra rela kan mak pergi dri tgk dia tseksa :)

yana halim said...

kat sekolah asrama mmg byk kes histeria nih. kawan2 akak dulu pun ramai kena. sampai x bole bercakap pun ada.

BlueiceButterfly said...

~tringt zaman sekolah..

si kiut lavender said...

kat skolah xberapa nak ada sgt kes nih....yg ada pun besa2 saja...ustaz mai trus diam...huhuhu

syafiqah mokhtar said...

ckp sal histeria msa form 4,5 jdi kat skolah..
msa form 4 tu pun mmg agk trkjut sbb first time jdi dpan mta
tp time 2 ad senior so rse slamt sket.. tp bla dh form 5
kmi yg seniot kna jga.. huhu best n haunted experiance..
kire brtuah dpt experiance mcm tu sbb sblum tu asyk fq dri mlot org laen jew.

ctk said...

kt sebelah umah ct ade mrsm.. prnah terjadi histeria beramai2...bnyk sgt konco2 dia...ntah brape rmai ustaz dtg tuk rawat semua student tu...huhu..menakotkan