Pages

Followers

Wednesday, 6 June 2012

Bergambar dengan yang tersayang

Dah lama rasanya aku tak join segmen or contest. Dulu time memula berblog, gigih bukan main join sana sini. Pantang kena tag, ehhhhh laju je join... Tapi tu dulu lah... sekarang ni, aku dah malas nak join contest2 or segmen2 ni... sebabnya aku pernah rasa tertipu dengan contest2 dan segmen2 yang aku join dulu... so, macam serik lah... Kali ni aku gigihkan jugak lah untuk join contest dari mirul ni... gigih dia pomot ajak aku join kat facebook.. hehehe 
macam biasa, poster contest di tampal selekat2nya

Nama contest ini ialah 'bergambar dengan yang tersayang'. Tak kiralah sape2 pun yang korang sayang, korang boleh join this contest oke. dan sebagai syarat, aku tag 3 orang yang aku kira rajin join contest & segmen. aku tag kat adik aku Korn, Nal, Cik Tikah & Hafeez 


Nak tahu siapa yang aku sayang? Jon baca kisah aku dan orang2 yang aku sayang..

Baju merah tu nama dia Noraini, aku panggil dia kudut. Dia budak Sungkei, Perak. Yang tudung biru tu, nama dia Arena, kadang2 aku panggil dia gendut, kadang2 babat, kadang2 aren.. dia budak Kluang, Johor.

Budak perempuan kat atas ni nama dia junsyawalina, aku panggil dia june je. budak Batu Pahat, Johor. Dak laki yang ensem tu? eh tentulah tu aku.... budak Segamat, Johor =)


"Ini kisah kami berempat"
eh dah macam upin ipin pulak eh!!... Oke, Arena, Kudut dan June, mereka2 inilah kawan2 yang aku sayang ~Jangan tacing2 pulak eh! korang bertiga kalau baca... haha Mak bapak? eh dah tentu2lah sayanggggg..... mereka tetap tersayang... tetap no 1 dihati.. Tapi, tak berapa best la nak share pengalaman ngan mak bapak je kan? sebab semua orang sayang mak bapak kan? biarlah kita2 je tahu kisah kita ngan mak bapak kita kn? >.<

Tahun 2005, di Universiti Malaysia Sarawak ( UNIMAS ) kami berempat dipertemukan. Time tu semua macam tak berapa mesra lagi, walaupun kami semua satu kursus pengajian. Bermula tahun ke 2 pengajian, perhubungan kami semakin akrab.. kemana2 pun sentiasa bersama2. Buat kerja, assigment pun sama2, berjoli sama2, makan2 sama2 & banyak kenangan manis/pahit yang kami sama2 lalui. Setiap daripada mereka, punya cerita tersendiri..

Ni aku, aren ngan kudut. skema giler aku time ni... al maklumlah kena hadiri majlis formal.. ada conference antarabangsa. so, kena pakai semat2 sikit..

Ni time aku ngan June beraya rumah arena.. tahun 2011 kalau tak silap lah...

Ni aku, bersama arena ngan kudut.. ni pun tahun lepas... ni time jalan2 kat putrajaya.

Ni gambar time kat MCd Kuching. Time ni kalau tak silap dah pukul 2pagi kut... kuar kolej, jalan2 cari MCd.

Dalam hidup kita, kita akan melalui perjalanan yang panjang. Dalam perjalanan itu, kamo akan berjumpa dengan bermacam2 dugaan, bermacam2 ragam manusia, dan bermacam2 perasaan. Kawan2 datang dan pergi. Sepanjang perjalanan itu juga, kamo akan berjumpa kawan time senang, dan kawan time susah. Aku boleh labelkan mereka bertiga ini, adalah kawan aku time susah senang. Bila kita dah berjumpa kawan dan sahabat macam ni, perhubungan itu akan kekal selamanya. Sehingga kini, kami masih berhubungan dan calling2... walaupun masing2 dah ada kerjaya masing2. 


hyz bisik pada kamo : banyak cerita yang boleh buat aku tacing bila kenangkan knangan bersama mereka... tapi kalau aku cerita, mau penuh entri nanti.. so aku buat ringkasan je ni.... rindu korang >.< pssstttt kalau nak tahu, salah seorang dari mereka bertiga inilah yang aku hadiahkan coli time bezday dia... hahahha ce teka sape? eh!

25 comments:

Anum said...

ramainya org tersayang
bahagia hidup

Saddila said...

semoga sentiasa bersama :)

Phat said...

wah bahagia nya dia hehe

KorN said...

gosok2 mata betul ke hyz join contest ni..? Haha jrg sekali aku tgk dak ni join kontest2 ni.. hehe...

happy seyh zaman blajar kan... best... tapi cmne aku na join, kalo aku join tp xnak letak pict muka aku boleh x? huhu

Adylia Qarissa said...

kawan baik la nie ey??

NAL said...

mana tahu aku suka join contest?
hahha..anyway, thanks

Eyda Syahida a.k.a Miss Butterfly said...

errr hadiahkan coli??? maknenye kau tahu saiz la?? ngengg -__-

Aien_Aen said...

So sweetnye persahabatan anda..
Untungnya kalau dapat kawan yang sentiasa ada time susah dan senang

PrinceMirulJr said...

errr hadiahkan coli ke?

diana said...

madu 3..:p

Zul De Alexis said...

wah ang sowg jew laki..perghhh..perghh..hehee

LaLa mhdnor said...

jejaka terhangat, haha
di apit 3 dara pingitan tu :P

maina said...

skang kakak aku pun kat unimas :P

SP (spudinpunya) said...

ramainya org yg ko sayang hyz..bhahahaha ...apa kata ko syg aku pulak ..hahahahhaaha ..

ctk said...

amboiii...diapit perempuan je dia ae...lelaki idaman malaya lah ni??hehehe..

*uit, xdpt teka siapa wanita brtuah yg dpt colis darimu itu..haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah . sahabat sejati sentiasa dihati :)

khairul said...

baguih la klu camtu

nuha ahmad said...

beruntunglahh dikelilingi puteri puteri..huhu

Hanif Idrus said...

Best Friend Forever yek.....
tapi semuany aputeri manis2...
jeles I...

shida'R said...

amboi..semuanya cewekk kpe yg cowokk semua xleh jd BFF ke? ekekek :p

zana said...

amboi2.. :)

Puan Kutu said...

wah kawan dengan pmpuan jer cikgu,mmg jambu!haha..

btw gud luck!

bella luna said...

arghh gile, cane ko g beli c**i tu? mesti ko hadiahkan je tapi yg belikan org lain kan,huhu

cendol said...

haha kamu kawan ngan pompuan sajeee kah??
haha btw,x pe la yg penting sejatiee

nadzirah sofia said...

gud luck!