Pages

Followers

Tuesday, 25 March 2014

LAGU BUAT MH370

Semalam, segala persoalan mengenai misteri kehilangan pesawat MH370 akhirnya terungkai apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan MH370 berakhir ditengah-tengah Lautan Hindi. Pengesahan yang dibuat Perdana Menteri, dalam sidang akhbar khas itu menamatkan segala teka-teki mengenai ke mana hilangnya pesawat MH370 sejak 17 hari lalu.

Menurut Perdana Menteri, rumusan mengenai nasib pesawat malang itu dibuat berdasarkan kajian serta siasatan rapi oleh Cawangan Siasatan Kemalangan Udara United Kindom (AAIB). 

Bermula dengan kehilangan pada 8 Mac lalu, kemudian di kaitan dengan pengganas, seterusnya rampasan dan berakhir di tengah Lautan Hindi. Misteri kehilangan pesawat MH370 telah menggemparkan dunia lebih-lebih lagi pakar juga buntu dengan kehilangan ini. Pelbagai teori dan ramalan yang diberi, tetapi semuanya menemui jalan buntu sehinggalah pengumuman dibuat oleh Perdana Menteri semalam.

Hari ini, Majlis Fatwa putuskan tak perlu sembahyang jenazah ghaib sekarang, ini kerana pihak berkuasa yang mencari dan menyelamat masih belum menjumpai mayat atau cebisan mangsa pesawat. 

Pada aku, selagi tak jumpa bukti selagi itu harapan itu ada. Menunggu keajaiban yang kita sendiri tak tahu. Walaupun tipis, jangan putus harapan. Doa itu perlu. Jika benar (berakhir di Lautan Hindi), Majlis Fatwa memutuskan anak kapal & penumpang yang beragama Islam bergelar syahid akhirat.

Sampai sekarang aku terfikir, macam mana pesawat itu boleh melencong jauh dari landasan sebenar. Aku mengharapkan ada jawapan yang kukuh yang kita semua boleh terima, lebih-lebih lagi bagi keluarga mangsa. Bagi keluarga mangsa, bukan mudah untuk menerima berita ini, lebih-lebih lagi pergi dalam keadaan yang begitu menyayat hati. Bukan mudah!! hanya mereka yang pernah kehilangan insan tersayang sahaja tau macam mana perasaan itu.

Buat keluarga mangsa, aku berharap mereka tabah menerima berita itu. Sila TABAH, TABAH dan TABAH. Selagi tak jumpa bukti yang betul2 konkrit selagi itu jangan putus harapan. Allah maha mengetahui. Mengadu kepadaNYA. Mohon beri petunjuk & dipermudahkan pencarian. Jika benar berakhirnya dengan tragedi, Al-Fatihah sama-sama kita kirimkan. Semoga bertemu Di Pintu Syurga. Amin.


Di Pintu Syurga - Dayang Nurfaizah

Segalanya Kaku,
Hati Terus Menangis,
Bila Mengenangkan,
Dirimu Telah Tiada,

Kau Pergi Tanpa Pesan,
Tinggallah Ku Sendiri,
Menghitung Hari,
Tiada Daya Di mamah Sepi,

Duhai Kekasih Hati,
Katakanlah Padaku,
Bahwa Semua Ini,
Hanya Igauan Mimpi,

Aku Tak Sanggup Kasih,
Kehilangan Dirimu,
Walau Sedetik Rindu Mencengkam,
Terasa Pedih,

Doaku Kasih Kita Bersua Dipintu Syurga..ya allah, permudahkanlah segala urusan pencarian... amin

6 comments:

Shida Radzuan said...

sedih plak huhuhu :(

eyka baha said...

Amin.semoga dipermudahkan segalanya.
http://eykabaha.blogspot.com/

iAmCekbolat said...

lagu tu kena sesangat ! :3

diana said...

akak suka sangt lagu nih..

semoga Allah permudahkan pencarian pesawat mh370..

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/